25 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! 15 milyon TL'ye kadar indirimli tarım kredisi verilecek!

Bakanlık açıkladı! 15 milyon TL'ye kadar indirimli tarım kredisi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, balıkçıların işletme giderlerinin finansmanı için 15 milyon liraya kadar faiz indirimli tarım kredisi kullanabileceklerini bildirdi.



Balıkçılara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15 milyon TL'ye kadar indirimli faiz kredisi verilecek. Türkiye karasuları içerisinde, bakanlığı tarafından onaylanmış ruhsata tabi olarak balık avcılığı yapan balıkçılar Ziraat Bankası aracılığıyla 'Balıkçılık Destek Kredisi'nden yararlanabilecekler. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Bakanlık açıkladı! 15 milyon TL ye kadar indirimli tarım kredisi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Twitter'daki hesabından balıkçılara sevindirecek haber geldi. Yapılan açıklamada, Türkiye karasuları içerisinde, bakanlık tarafından onaylanmış ruhsata tabi olarak balık avcılığı yapan balıkçılar Ziraat Bankası aracılığıyla 'Balıkçılık Destek Kredisi'nden yararlanabileceği belirtildi. 

Öte yandan, daha önce faiz indirimli tarım kredisi kullanmamış olan balıkçılar, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 15 milyon liraya kadar, yüzde 50- 80 arasında değişen oranlarda faiz indirimli tarım kredisi de kullanabilecek. Daha önce faiz indirimli tarım kredisi kullanmış olan üreticilerin ödeme güçlerini aşmamak kaydıyla ilave olarak bu krediden faydalanmaları da mümkün olacak.

İşte bakanlık tarafından yapılan açıklamanın tüm detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön