26 / 04 / 2024

Bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projeler TBMM'de!

Bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projeler TBMM'de!

Bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projeler ve Kırşehir'in sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projelere ve Kırşehir'in sorunlarına ilişkin soru önergesi verdi. İlhan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''Aşağıda yer alan sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.''

İlhan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''26 Şubat 2021 cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Kırşehir'i ziyaret ederek bir dizi toplantı ve görüşmelerde bulunmuştur. Kırşehir'e tam 3 tane millet park, Hirfanlı Barajı çevresine yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacağını, Seyfe Gölü için ise; güzel projelerinin olduğunu ayrıca Ahi Evran Külliyesi çevresindeki sulieti bozan ömrünü tamamlamış binaların da kentsel dönüşüme tabii olacağı açıklamasında bulunmuştur. Şehrimiz için görünürde önemli projeler gibi algılanan bu vaatlerin şehrimizde hali hazırda hiç başlamamış, yarım kalmış veya tamamlanıp özel sektöre neredeyse hibe edilmiş diğer kamu yatırımlarının akıbeti düşünüldüğünde gerçekçiliği ne yazık ki Kırşehirliler için inandırıcılıktan uzak kalmaktadır. Çok sağlam bir kent hafızasına sahip Kırşehirliler tüm bu olumsuzlukları büyük bir endişe ile takip etmektedirler.''

Bakanlıkça Kırşehir le ilgili açıklanan projeler TBMM de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1. Sayın Bakan'ın Kırşehir programında "müjdelerini" verdiği bu yatırımların projeleri yapılmış mıdır, yapılmamışsa Bakanlığınızca yapılan planlamalar ile ilgili resmî bilgiler nelerdir, eğer böyle bir şey de yoksa tüm bu vaatler Sayın Bakanın ziyareti esnasında sarf ettiği şifahi sözlerden ibaret midir? 

2. Hirfanlı Barajına yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacağını ayrıca Seyfe Gölü için İse güzel projelerinin olduğunu Sayın Bakan Kırşehir programında ifade etmiştir. Yıllardır can çekişen Seyfe Gölü ile ilgili Bakanlığınızca yapılacak güzel projeler nelerdir? 

3. Kırşehir'de vatandaşı canından bezdiren ve yıllardır bitmek bilmeyen  TOKİ  konutlarının peyzaj ve yol yapım çalışmaları ne zaman bitecektir, bu konuda Bakanlığınızca ne gibi çalışmalarınız vardır? 

4. Kırşehir'de sürekli kazalara sebebiyet veren ve her yıl onlarca insanımızın yaralanması ve ölümü ile sonuçlanan kaza kara noktaları ve Kırşehir - Çiçekdağ - Yozgat karayolu gibi duble yolu bulunmayan il ve ilçe bağlantı yollarının düzenlenmesi ve yapımı ile ilgili herhangi bir planlamanız 
veya çalışmanız var mıdır? 

5. 2018 yılında kamu kaynakları ile tamamlanan ve bir yıl geçmeden delik deşik olan ayrıca halk arasında adı yamalı bohçaya çıkan 14 km'lik Kırşehir - Boztepe karayolunun mevcut kötü durumunun düzenlenmesi ile ilgili herhangi bir planlamanız veya çalışmanız var mıdır?

6. Sayın Bakan Kırşehir'e ilçeler de dâhil tam 3 tane millet bahçesi yapılacağı "müjdesini" vermiştir. Bu millet bahçelerinin konumu belirlenirken STK'lar ve resmî kurumlar da dâhil olmak üzere Kırşehir halkının görüşlerine başvurulmuş mudur, eğer başvurulmamışsa millet bahçesi yapılması için tespit edilen bu yerler hangi gerekçelerle belirlenmiştir? 

7. Kırşehir kamuoyunda da büyük tepkiye yol açan ve şehrin kalbinde yani en merkezi yerlerinden birinde yer alan ve Kırşehirlilerin de rahatça ulaşım sağladığı Kırşehir Belediyesi'ne sözleşme yapılıp teslim edilmesi gerekirken belediye el değiştirince ivedilikle özel sektöre çok komik bir bedel ile âdeta peşkeş çekilen Tabiat Parkı her şeyiyle hazırken neden millet bahçesi olarak düşünülmemiştir? 

8. Kırşehir şehir merkezinde konum olarak da çok uygun olan Kent Park'ın devamı niteliğinde olan Doğa Park, Kırşehir Belediyesi'nin olumlu bakmasına ve istişarelere açık olduğunu beyan etmesine rağmen neden millet bahçesi olarak düşünülmemiştir? 

9. Kırşehir'de hali hazırda atıl halde kaderine terk edilmiş durumda olan başta Valilik binası inşaatı olmak üzere bu yıl içinde açılması gereken ve henüz bir çivi bile çakılmamış çevre yolu projesi, turizm ve otelcilik lisesi ile uygulama oteli inşaatı, Kaman pansiyon ve atölye yapımı, merkez endüstri meslek lisesi ve atölyeler inşaatları gibi kamu yatırımları ne zaman tamamlanacaktır? 

10. Birlik ve beraberliğe her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Sayın Bakan Kırşehir programına neden Kırşehir belediyesine ziyareti dâhil etmemiştir?, Neden il koordinasyon kurulu toplantısına Kırşehir Belediye Başkanı ve diğer STK'lar davet edilmemiştir? Yoksa demokrasi gazisi Kırşehir siyasi saiklerle yeniden cezalandırılmak mı istenmektedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön