19 / 04 / 2024

Balçova arsa mağdurlarından daltonlu protesto!

Balçova arsa mağdurlarından daltonlu protesto!

Balçova Arsa Mağdurları, kendilerini yıllardır oyalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni protesto etti




Balçova Arsa Mağdurları, kendilerini 14 yıldır oyalayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni Dalton Kardeşler kıyafetleri giyerek protesto etti


Balçova Arsa Mağdurları, arsaları hakkında var olan parselasyon planı için "böyle bir plan yok" diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ni, banka soygunculuğu yapan çizgi film karakterleri Dalton Kardeşler kıyafetleri giyerek protesto etti. Tiyatral gösteride Dalton'ların torunlarını canlandıran 4 arsa mağdurundan biri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ithafen "Koca Joe Oğlu Dalton", bir diğeri ise Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya ithafen "Çalkalavarel" oldu.

İki belediyenin 1970'li yıllardan beri var olan parselasyon planı için "böyle bir plan yok" diyerek Türk Yargısını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni yanılttığını ifade eden Avukat Mustafa Kemal Turan, haklı davalarında mutlu sona geldiklerini söyledi.


Müjde 1 Nisan'da


Arsa mağdurları adına parselasyon planının resmi tasdikli örneğini devlet kurumlarından bir süre önce elde eden Avukat Mustafa Kemal Turan, mağdurların çok kısa zamanda arsalarına kavuşacaklarının ve maddi kayıpların sona ereceğini belirtti. 1 Nisan tarihindeki buluşmada müjdeli haberi vereceklerini belirten Turan, 5 bin arsa mağduru adına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı.

Turan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında 5000 kişi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Bu başvuru belki de bir dünya rekoru olacaktır" dedi.


"En vahim suç"


Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda toplanan Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Avukat Mustafa Kemal Turan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi 1975 yılından beri var olan parselasyon planı için 'böyle bir plan yok' diyerek yaklaşık 5 bin aileyi, Türk Yargısını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni yanıltmıştır. Bu Türk imar hukukunun ve belki de dünya imar hukukunun en vahim suçudur" diye konuştu.


"Dedelerimiz bile bu kadar acımasız değildi!"


Çaldıkları arsa mağdurlarının parselasyon planı ile yakalandıktan sonra elleri kelepçeli ve ayakları birbirine zincirli olarak sahneye çıkan Koca Joe Oğlu Dalton ve Çalkalavarel'in verdiği cevaplar ise herkesi güldürdü.

Daltonlar, Avukat Turan'ın "Pişman mısınız?" sorusuna "Bizim dedelerimiz bile bu kadar acımasız değildi. Balçova Arsa Mağdurları'na yapılanlar Amerikan tarihinde bile görülmemiştir. Herkesten özür dileriz" diye cevap verdi.



Yeni Asır


Geri Dön