20 / 04 / 2024

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

 Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.



Edremit Belediyesi tarafından yapılan anket ile park yapılmasına karar verilen Altınoluk Belediye hizmet binası yanındaki alanda Altınoluk Mahallesi içeresinde yer alan tarihi Antandros antik kenti ile ilişkilendirilerek tematik bir park alanı oluşturuluyor.



Edremit Belediyesi Kentsel Tasarım birimince hazırlanan proje uyarınca Antandros Kenti arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat’ın katkılarıyla park alanının kurgusal hikayesi belirlenerek,  M.Ö. 1200′lü yıllarda Akhalar ile Troialılar arasında çıkan savaş sonrasında yıkılan Troia kentinden kaçan Aeneas ve yanındakilerin bir Phryg yerleşimi olan ve İda Dağı eteklerinde bulunan Antandros’a gelişi ve oradan İtalya’ya yolculuklarını ve Aeneas’ın soyundan olanların Roma İmparatorluğu’nun kuruluş süreci anlatılacak. Bu kapsamda Truva’dan kaçış, Aeneas’ın babası ve çocuğunu taşıdığı sahnenin heykel çalışması ile Antandros’a gelişi kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaiklerle İtalya’ya gidiş ise gemi yapımı ve Roma’nın kuruluşuna atfen de Romus ve Romulus heykeli ile anlatılacak.

 

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit Belediyesi olarak Antandros’un tarih, kültür ve turizm açısından bölgemizin yükselen değeri olduğunun ve gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılmak üzere emanet edildiğinin bilinci içerisinde geçmişine sahip çıkmayan nesillerin geleceği doğru kuramayacağı düşüncesi ile Antandros Antik Kenti’ndeki çalışmalara her türlü desteği veriyoruz. Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak,  dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Ağustos ayının ortalarına doğru tamamlanması hedeflenen Antandros Kültür Parkı, tematik anlamı dışında bölgenin kültürel ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, bu kapsamda açık hava fotoğraf resim sergi alanları, tarihi Antandros antik kentine yönelik bilgilendirme alanları, dinlenme alanları bölgenin önemli merkezlerinden birisi olacak.

 

Önümüzdeki yıl Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan Aeneas’ın İtalya’ya gidiş rotasında uğradığı şehirlerin Belediye Başkanlarının katılacağı toplantı ile Antandros’un uluslararası alanda tanıtımı adına farkındalık yaratılması planlanıyor.




Balıkesir Birlik


Geri Dön