19 / 04 / 2024

Elazığ'da Kültür Park hizmete açıldı!

Elazığ'da Kültür Park hizmete açıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de sayılı dinlenme alanlarından biri olacak olan Kültür Park birçok sosyal imkanları ile beraber açılıyor.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de sayılı dinlenme alanlarından biri olacak olan Kültür Park,105 bin m2 yeşil alanı, 17 bin m2 biyolojik arıtmalı göleti, 8 bin m2 spor kompleksi, 4 bin metre yürüyüş ve koşu yolu, 3 bin metre bisiklet yolu, oto parkı, futbol, basketbol, voleybol, tenis, kay kay sporuna kadar her zevke uygun spor alanları, kondisyon alet sahası ve açık hava spor iskeleleri, spor salonları içerisindeki soyunma odaları, duşlar, saunalar, kafeteryalar ve seyir amaçlı tribünler, halkımızın özel gün ve gecelerinde kullanacakları çok amaçlı salonu, nikâh salonu, 19 metre yüksekliğindeki kule kafeteryası ve 24 metre yükseklikte seyir terası, kafeteryaları, ikiz lokantası, güvenlik merkezi ve 500 kişilik camisi, havuzları, çocuk oyun alanları, çeşmeleri, açık festival alanları, oturma mekânları, iskeleleri, gül bahçeleri ve geleneksek Türk bahçesiyle şehrin merkezinde, halkımızın vazgeçilmezi olacak. Kültür Park dört mevsim yaşanacak güzelliğiyle Elazığ'a önemli bir katma değer sağlayacak. 



Galericiler Sitesi de açılıyor 

Elazığ Belediyesi tarafından Güney Çevre Yolu üzerinde inşa edilen Oto Galericiler Sitesi de bugün Kültür Park ile birlikte hizmete sunulacak. 



Elazığ Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve 22 Temmuz 2014'te temeli atılan Galericiler Sitesi açılışa hazırlanıyor. Galerici esnafını tek çatı altında toplayacak olan projeyle, her esnafa 70 metrekare kapalı, 100 metrekare açık alan olmak üzere toplam 170 metrekarelik bir alan tahsis edilecek. Oto Galericiler Sitesi'nin hizmete sunulmasıyla birlikte hem sektörel bazda, hem de şehirleşme anlamında önemli katkılar sağlanacak. 



Turan


Geri Dön