23 / 04 / 2024

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. Bin dönümlük bir alanda oluşturulacak Proje içerinde 'Arasta' adı verilen çarşı merkezi, güncel ve yöresel çocuk Oyunları için ayrılmış alanlar, yüksek rakım da dikkate alınarak izleme kuleleri, yine kurum tarafından yaptırılacak ve içerisinde bir değirmen bulunacak gölet, sosyal merkezler, lokantalar ve yaklaşık 25 apart otel ile kamp alanlarının yer alacak. 


Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Toplantısına konuk olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. 


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, kurumun proje koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan çalışmanın Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde bin dönümlük bir alanda gerçekleştirileceğini söyledi. Projede birçok önemli hedefin olduğunu ve kendilerine göre ise en başta gelenin Harput'un tarihi ve yöresel yaşam biçimini orada sergileyerek, gelecek nesillere de bunu aktarmak istediklerini ifade eden Bilginoğlu, potansiyel ve cazibe merkezi olan tarihi mekanın her yönüyle değerlendirilmesine fırsat tanımak ve proje sayesinde bölgedeki istihdamın da artırıcı bir şekilde ortaya koymasını sağlamak gibi başlıca hedeflerin bulunduğunu anlattı. 


Bin dönümlük alan içerisinde birçok mekanın yer alacağını kaydeden Bilginoğlu, proje içerinde 'Arasta' adı verilen çarşı merkezi, güncel ve yöresel çocuk Oyunları için ayrılmış alanlar, yüksek rakım da dikkate alınarak izleme kuleleri, yine kurum tarafından yaptırılacak ve içerisinde bir değirmen bulunacak gölet, sosyal merkezler, lokantalar ve yaklaşık 25 apart otel ile kamp alanlarının yer alacağını belirtti. 


Ayrıca proje içerisinde Harput'un kültürünü, müziğini ve tarihini yansıtan "Kürsübaşı" için bir merkezin oluşturulacağı ve kentin yetiştirmiş olduğu değerlerin isimlerinin verileceği evlerin de bulunacağını dile getiren Bilginoğlu, "Elazığ'dan Harput'a teleferik projesi ve oradan da ikinci ayak Ejderha Taşı Bölgesi'ne yani projenin uygulanacağı yere ikinci bir teleferik yapısı olacak. Yine bunun içerisinde gerçekten yollarıyla, gezinti alanlarıyla piknik alanları, çeşmeleri, oturma alanlarıyla oluşturulacak bir yapı" diye konuştu. Bu kadar güzel bir projenin bugün başlanıp yarın bitirilebilecek bir çalışma olmadığını, bunun yıllara yayılacak bir şekilde düşünülmesi gerektiğini ifade etti. 


2.İşgem Hakkında bilgiler veren Bilginoğlu, Tamamı hibe olan projenin Şu an itibari ile şantiye kuruluş aşamasında olup, inşaat işlerine başlanılacaktır. İŞGEM 2 Projesinin ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum İhale süreçleri aşamasında Sanayi Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Yardımları Programlama İhale ve İzleme Dairesi Başkanlığı nezaretinde Ankara'da İl Özel İdaremiz teknik elemanlarımızdan oluşturulan ihale komisyonu marifetiyle 3 bileşene ait ihale süreci neticelendirilmiş durumdayız. Projenin toplam tutarı 9.447.114 Euro olup, bu bütçenin % 85'i AB' ince, % 15'i ise Sanayi Bakanlığınca karşılanmaktadır. Proje 35 işlik, 3 katlı bir adet yönetim binası, ortak kullanım için soğuk hava deposu ve açık otopark alanlarından oluşmaktadır. Sözleşme genel koşulları gereği yüklenici KLV firması temsilcilerinin katılımı ile atılan imza neticesinde projenin uygulanacağı alanın yer teslimi yapılarak inşaata başlama hakkı verilmiştir. Sözleşme hükümlülükleri gereği inşaat süresi 365 gün olup, 17.04.2017 tarihinde inşaatın tamamlanması planlanmaktadır." dedi. 


Yapılan konuşmanın ardından yüklenici firma ile İŞGEM 2 projesinin yer teslimi ve inşaat sözleşmesi imzalandı." dedi. 





Günışığı


Geri Dön