29 / 03 / 2024

Balıkesir Belediyesi'nden yeni park!

Balıkesir Belediyesi'nden yeni park!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin anısına park yaptırdı. Parkın açılışı törenle yapıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin anısına park yaptırdı. İçerisinde Savaştepeli şehit maden işçilerinin isimlerinin yer aldığı onları temsil eden madenci heykelinin de bulunduğu parkın açılışı törenle yapıldı. 


Savaştepe İlçe meydanında düzenlenen açılış törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Mahmut Poyrazlı, Savaştepe Kaymakamı Müfit Gültekin, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, ilçe belediye başkanları, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, daire müdürleri, Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybeden şehit madencilerin aileleri ile çok sayıda Savaştepeli katıldı.


Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Madenciler Anıtı'nın heykeltraşı Prof. Ferit Özşen de törende yer aldı. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı törende birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini aktardı. Bugünün kendileri için ayrı ve özel bir önem taşıdığını vurgulayan Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, ilçeye gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti. 

Milletvekili Mahmut Poyrazlı da maden faciasında şehit olan madencilere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Milletvekili Poyrazlı, hükümetin olayın ilk anından itibaren vatandaşların yanında olduğunu ve gereken her şeyin yapıldığını belirtirken, bugünün asıl meselesinin PKK terör örgütü olduğunu, her ne pahasına olursa olsun terörün kökünün bu ülkeden kazınacağını, verilen mücadelenin bunun için olduğunu belirtti. Poyrazlı, Savaştepe ilçesine yakın zamanda Fen Lisesi ile ilgili müjdeli haber vereceklerini, ayrıca yollarıyla ilgili de çalışmaların takipçisi olduklarını söyledi.


Savaştepe ilçesindeki törende halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma maden kazasında hayatlarını kaybederek şehit olan maden işçileri ile terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi, terörü bir defa daha lanetledi. Başkan Uğur, iki yıl önce gerçekleşen maden faciasında şehit olan madencilerin ailelerinin kendilerine emanet olduğunu, gereken her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 301 kişinin hayatını kaybettiği faciada Balıkesir Savaştepe ilçesinde de 37 madencinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Uğur, şehit madencilerin evlerini tek tek ziyaret edip aileleriyle görüştüklerini, gerekli ihtiyaçlarını karşılamak ve destek olmak için girişimlerin yapıldığını ifade etti.


Başkan Uğur, "Soma ilçesi Eynez Karanlıkdere mevkisindeki Soma Holding'e bağlı Soma Kömürleri AŞ tarafından işletilen kömür işletmesinde, 13 Mayıs 2014'te çıkan yangın sonucu, dünya madencilik tarihinin en büyük kazalarından biri yaşanmıştı. Eynez mevkisinde 5 bin maden işçisinin çalıştığı ocakta meydana gelen faciada 301 madencimiz hayatını kaybetmişti. Hayatlarını kaybeden madencilerimizden 104 tanesi Balıkesirli, bunların 37 tanesi ise Savaştepeliydi. Acı düştüğü yeri yakıp kavuruyor. Bu vesileyle başta Savaştepeli şehit madencilerimiz olmak üzere Soma'daki maden kazasında kaybettiğimiz bütün işçi kardeşlerimize, şehit madencimize mevlamdan rahmet ailelerine ve size sabırlar temenni ediyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren şehit işçilerin ailelerinin yaralarını sarmak için seferber olduk. Bizler bu acı olayın yaşandığı günden bu yana, Soma'daki maden faciasında şehit olan Savaştepeli 37 işçinin evlerini tek tek ziyaret ederek geride bıraktıkları ailelerine başsağlığı diledik. Onların yuvalarına konuk olduk. Yüreği yaralı ailelerin ve yakınlarının acılarını paylaştık. Maddi ve manevi desteklerimizle onların acılarını bir nebze olsun hafifletmeye gayret ettik. Geride yetim kalan çocuklarını bağrımıza bastık. Bu ziyaretlerimiz sırasında; Biz şehitlerimizin anısını yaşatacak, onları unutturmayacak bir şehitler parkı istiyoruz dediler. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Savaştepe Belediyemiz ile birlikte bu isteklerini emir telakki ettik. Bugün burada o isteği yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.


ŞEHİT MADENCİLERİN İSİMLERİ ANITTA YAŞAYACAK


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden başta Savaştepeli şehitler olmak üzere tüm işçilerin anısının bu parkta yaşatılacağını kaydetti. Savaştepe'ye müjdeli haberler de veren Başkan Uğur, şunları söyledi; "Onların aziz hatıraları bu parkta ilelebet hatırlanacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Savaştepe'ye yönelik hizmet ve projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Savaştepe Meslek Yüksekokulu'nun kaba inşaatı bitti. Yakında hizmete açılacak. Savaştepe eskiden nasıl eğitimin merkeziyse bundan sonra da öyle olacak. Balıkesir-Savaştepe yolunun kamulaştırılma işlemleri tamamlandı. Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Balıkesir-Savaştepe yolu virajlardan arındırılmış, geniş güzel bir yol olacak. Savaştepe; otoyolların, demiryollarının merkezinde bir ilçemiz. Yüksek hızlı tren projesinin bitmesiyle birlikte Savaştepe tam bir merkez konumuna gelecek. Şimdiden bunun hazırlıklarını yapmak zorundayız. Savaştepe'de Parke taşı üreten bir fabrikanın yapılmasına destek verdik. 1000 metrekare Parke Taşı Söğütçük Mahallesine, 500 metrekare kilitli parke taşı Konurca Mahallesine malzeme yardımı yapılmıştır. Bozalan Mahallesi Camimizin ihtiyacı olan malzemelerin temini yapılmıştır. Savaştepe'ye İtfaiye Daire Başkanlığımızın daha iyi ve etkin hizmet verebilmesi için, tasarladığımız itfaiye grup amirliği binamızın inşaatı devam etmektedir. Fen İşleri Daire Başkanlığımız; Sarıbeyler mahallemizdeki Çok amaçlı salonun çelik çatı kaplama ve onarım işleri tamamlanıp hizmete sunulmuştur. Savaştepe genelinde 2016 yılı içinde 37 kilometre asfalt sathi kaplama işlemi yapılmıştır. Yol bakım onarım işleri devam etmektedir. BASKİ Genel Müdürlüğü'müz Savaştepe'de çalışmalarını devam ettiriyor. Kırsaldaki abone çalışmalarını tamamladı. Savaştepe'ye Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi yapıyoruz. Maliyeti 20 milyon TL. Ayrıca yine BASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan Sarıbeyler Sulama Tesisi aktif olarak çalışmaktadır. Mecidiye ve Söğütçük mahallelerimizde Arsenik Arıtma Tesisleri tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Bozalan ve Sarısüleymanlar Mahallelerinde arsenik arıtmalı çeşmeler yapılmıştır. 


Karacalar ve Kurudere mahallelerinde ise arsenik arıtmalı çeşme yapımları devam etmektedir. Savaştepe bizim için önemli bir yer. Savaştepe Belediye Başkanımız ile birlikte, Savaştepe'nin gelişmiş ilçelerimizden biri olması için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah çalışmaya, hizmet üretmeye de devam edeceğiz. Bu duygularla bugün burada, bu anlamlı açılışta bizlerle birlikte olan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Yüreğine evlat acısı, kardeş acısı, arkadaş acısı düşen ailelerine ve tüm Savaştepeli hemşehrilerimize bu vesileyle tekrar başsağlığı diliyorum. Rabbimden sabırlar diliyorum. Rabbim inşallah bu tür acıları bir daha yaşatmasın."


ŞEHİT MADENCİLER ANITI BEĞENİLDİ


Konuşmaların ardından şehit madencilerin aileleri sahneye davet edildi. Madencilerin eş ve çocuklarına parkta yer alan anıtın maketlerinden verildi. Buradaki törenin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Savaştepe Alparslan Türkeş Şehit Madenciler Parkı'nın açılışına geçildi. Yapılan duanın ardından parkın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Savaştepe Kaymakamı Müfit Gültekin ve diğer protokol üyeleri tarafından "Ya Allah Bismillah" denilerek açıldı. Parkı gezen protokol daha sonra burada bayrağa sarılı olan Şehit Madenciler Anıtı'nın da açılışını yaptı. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çiçek ve plaket takdim ederek ilçeye olan hizmetlerden dolayı bir defa daha teşekkür etti.Başkan Uğur, park açılışının ardından Savaştepe Sarıbeyler'de yaptırılan düğün salonunu da gezerek inceledi. Savaştepe Belediyesi'ni de ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.




Habertürk


Geri Dön