28 / 03 / 2024

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu belirtti.



CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu söyleyerek, “Balıkesir’i borcundan dolayı parsel parsel satıyorlar. Şimdi Hazine’ye ait arazileri belediyelere devrediyorlar. Buraları satarak, yediklerinin içtiklerinin faturalarını halka kesecekler. Gökçek ve ekibi  Ankara  için neyse bunlar da Balıkesir için o” diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin artık iflas noktasına geldiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

Balıkesir Büyükşehir in borçları için araziler satılıyor iddiası!

"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi artık iflas noktasına geldi. Yıllardır, Balıkesir’i sömüren, milyonlarca liralık temsil ağırlama yapanlar, bugün Hazine’den yapılan devirli arazileri satışa çıkararak kendilerine gelir elde etmeyi planlıyorlar. Balıkesir’i parsel parsel satışa çıkaranlar, göz boyamak için Körfez’de kordon yapıyorlar. Bu planla, Çanakkale’den İzmir’e kadar uzanan sahil şeridi imara açılmak isteniyor. Hal böyleyken, bu planların gölgesinde sahil şeritlerinde yapılan Hazine’den Büyükşehir’e devredildi hikayeleri La Fontaine masallarından başla bir şey değildir. Milyonluk temsil ağırlama yapanlar, kalkıp milyarlık gelir bekliyorlar."

Aytekin, şöyle konuştu:

“Balıkesir’e hizmet etmek istiyorlarsa, kar yağışında yolların kapanmadığı çoluğun çocuğu mağdur edilmediği bir şehir yaratmaya çalışsınlar.”

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarındaki arsa satışlarından zarara uğratıldığı iddiası!


Geri Dön