19 / 04 / 2024

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir'in en büyük ilçesi Dursunbey’de bin 20 dönüm üzerine kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi bedelsiz arsa tahsisi ve 4. derece teşviklerle yatırımcılara bedelsiz olarak arsa tahsis ediyor...



Fortune Dergisi'nin bu ayki sayısında, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, 5 bin ile 50 bin metrekare arasında 52 parsellik alanda kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için sağlanan avantajlar yer alıyor.

DURSUNBEY’DE BÜYÜKLÜKLERİ

5 bin ile 50 bin metrekare arasında 52 parsellik alanda kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 96 bin metrekarelik lojistik merkezi, 44 bin metrekarelik stok alanı ve ulusal ağa bağlanacak siteyi kuşatan 8 demiryolu hattıyla dikkat çekiyor. 3 bin dönüme kadar genişleme kapasitesi olan Dursunbey OSB, Balıkesir'de Gebze-  İzmir  ve Tekirdağ-İzmir arasındaki otoyolların kesiştiği noktada İstanbul, Çanakkale, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlanan yollarla yüksek bir lojistik avantajına sahip.

Balıkesir'e sadece 52 kilometre uzaklıkta olan ve Dursunbey'in Akbaşlar mahallesinde yer alan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’nde iki yıl içinde yatırım yapacaklara bedelsiz olarak arsa tahsis ediliyor. Kasım ayında yatırımcılara tanıtılan Dursunbey Organize Sanayi bölgesi şimdiye kadar 47 firmadan arsa tahsis talebi aldı, 8 firmayla da bedelsiz tahsis sözleşmesi imzaladı.

4. derece teşviklerden yararlanacak olan Dursunbey OSB'de yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi dışında yatırımın büyüklüğüne göre KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işçi ve işveren desteği, gelir vergisi stopajı desteği, faiz desteği gibi destekler sağlanıyor.

Dursunbey OSB, bünyesinde bulunan demiryoluyla da yatırımcılara önemli lojistik avantaj sağlıyor.

Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan sekiz hat, 2 kilometre ilerideki Gazellidere tren istasyonu üzerinden TCDD Afyon 7. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ulusal demiryolu ağına bağlanacak.

Dursunbey OSB'nin tanıtım toplantısına, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkam Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve vatandaşlar eşlik etti.

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün Türkiye'de 300'den fazla OSB olduğunu belirterek, ticaret odaları ve borsaların da bunda katkısı olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu "Özellikle Balıkesir'i, Dursunbey'i kutluyorum.

Bu projeyle ilgili çok güzel bir fikir düşünmüşsünüz. Lojistik demiryolu istasyonu sayesinde inşallah yatırımcılarımız Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgilenecektir. Özellikle bölgesi ve coğrafyası itibariyle de burada mobilya ve ahşap sektörü üzerine de odaklanmamız lazım. Kümelenme bu işin olmazsa olmazıdır. Biz bu konuda üzerimize düşen Dursunbey'in tanıtımı ve sanayicilerin gelmesi noktasında her türlü desteği vereceğiz. İlçe bazlı teşvike geçilmesi noktasında Dursunbey inşallah başka bir noktaya doğru sıçrar. El birliğiyle gerçekleştirdiğiniz bu güzel eser için hepinizi kutluyorum" dedi.

BEDELSİZ ARSA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Dursunbey OSB'nin tanıtımında yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütleriyle ve idari amirlerimizle beraber tüm yatırımcılara destek olmak istediklerini söyledi. Yılmaz, "Biz istihdamın artmasını, bölgemizin güçlenmesini ve coğrafi olarak da bu bölgenin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunun farkındayız.

Biz "BalIkesirli gençlerimizin kendi memleketlerinde başkasından iş, aş isteyen değil, kendi kaynaklarıyla yetinebilen ve dışarıdan gelen yatırımcılarla hep beraber Balıkesir'in, Dursunbey'in kalkınmasına, Balıkesir’in güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesi demek amacıyla yola çıktık" diye konuştu.

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

OSB'DE TRAFOLAR YERLEŞTİRİLDİ

Çalışmalarına 2016 yılında başlanan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları sürüyor. Ana trafo merkezi inşaatının tamamlandığı OSB’de 12 adet trafo merkezi belirlenen bölgelere yerleştiriliyor. OSB'de 50 ton kapasiteli 2 vinç ve 200 metre uzunluğunda vinç yolu bulunuyor.

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!


Geri Dön