27 / 04 / 2024

Balıkesir Edremit'te 8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Balıkesir Edremit'te 8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Edremit İcra Dairesi, Camivasat Mahallesi'nde bulunan 4 bin 296 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 8 milyon TL olarak belirlendi.



Edremit İcra Dairesi, Camivasat Mahallesi'nde bulunan arsayı 8 milyon TL'ye satıyor. Toplam 4 bin 296 metrekarelik arsa için ihale 3 Eylül'de gerçekleşecek.

T.C. EDREMİT İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Özellikleri : Balıkesir İl, Edremit İlçe, 1402 Ada, 1 Parsel, Camivasat Mahalle/Köy, Taşınmazın 2019 yılı metrekare birim değeri 279,66 TL'dir. Taşınmaza ait Edremit Belediye Başkanlığında herhangi bir ruhsat kaydı bulunamamıştır.Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında;ayrık nizam,18 kat,TAKS:0.20 Emsal:3.60, HMaks:54.50m, konut alanında kalmaktadır.Arsa vasıflı taşınmaz konum olarak Edremit İmam Hatip Lisesinin güneyinde yakın konumludur.Kıymet takdirine konu mülke:Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde Çanakkale istikametinde ilerlerken anayol üzerinden sağ koldan ayrılan ve Edremit Camivasat Mahallesine devam eden İstasyon Caddesine sapılır.Bu Cadde üzerinde 600 m kadar ilerledikten sonra Edremit Çayı yan yolunda doğu yönünde 1,35km kadar ilerledikten sonra Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesine varmadan lise yanından devam eden kadastral yola sapılır.Bu kadastral yol üzerinde 240 metre kadar ilerledikten sonra kıymet takdirine konu 1402 ada,1 parsel kadastral yola 156 metrede 3.Parselde konumludur. Taşınmaza Edremit İmam Hatip Lisesine varıldıktan sonra belirli bir mesafede arazi taşıtları ile yahut yürüyerek ulaşılabilir. Taşınmaz parselinin imar yolları açılmamıştır. Taşınmaz parseli çevresinde tarlalar,zeytinlikler,tarla görünümünde imar yolu açılmamış arsalar Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi Camii ve Edremit Çayı bulunmaktadır. Taşınmaz parseli Edremit İlçesinin güney doğu konumunda sosyal imkanların kısa mesafeden karşılanamadığı gelişmekte olan bir bölgededir. Bölgede yoğun olarak zeytinlikler bulunmaktadır. Taşınmaz Çanakkale-İzmir karayoluna 600 metre ve Edremit şehir merkezine kuş uçuşu 1.5 km mesafesi bulunmaktadır.Keşif günü yapılan incelemede taşınmaz Edremit İlçesinin Güney doğu bölgesinde merkeze yakın konumlu Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesinin güneyinde kadastro yolunda arazi araçları ile ulaşım sağlanabilen imar yolu açılmamış hali hazırda tarla görünümlü arsa vasıflı taşınmazdır. Taşınmaz eğimsiz düz arazi yapısında düzgün dikdörtgen şekle sahip arazi parçasıdır. Taşınmaz üzerinde ekili dikili ürün bulunmayan boş arsa vaziyette üzerinde toprak ve ot birki örtüsü bulunmaktadır.

Yüzölçümü : 4.296,23 metrekare
Kıymeti : 8.000.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 03/10/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 30/10/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Edremit Adliyesi zemin kat müzayede(satış) salonu Edremit/Balıkesir

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2425 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön