26 / 04 / 2024

Gölcük'te 8 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Gölcük'te 8 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Gölcük İcra Dairesi, Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Değirmendere Mahallesi 5580 parselde yer alan akaryakıt istasyonunu 8 milyon TL'ye icradan satıyor...



Gölcük İcra Dairesi tarafından Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Değirmendere Mahallesi 5580 parselde yer alan akaryakıt istasyonu 8 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 6 Şubat 2020 tarihinde saat 15:50'de gerçekleştirilecek. 

İlan metni:
T.C. GÖLCÜK İCRA DAİRESİ
2018/621 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Değirmendere K., 5580 parsel, 936,24 m² yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği arsa olan tam hisseli taşınmazdır. Taşınmazın Hali Hazır Durumu: Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ve Gölcük Belediyesinin imar planı sınırları içindedir. D-130 Karayolu altında, Değirmendere kent merkezine ve sahile yakın ve yürüme mesafesindedir. Civarında iskan edilen konut ve dükkanlar mevcut olup, Belediyenin sağlamış olduğu bütün alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilecek konumdadır. Tapu kaydında her ne kadar arsa vasfında olsa da keşif tarihinde üzerinde tam teşekküllü çalışan bir akaryakıt istasyonu tespit edilmiştir. Taşınmaza paralel konumda D-130 Karayolu bulunduğundan ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumda olduğu gibi taşıdığı ticari unvana da uygun bir konumda bulunmaktadır. Taşınmaz içerisinde 90 m2 oturum alanına sahip 2 katlı idari bina ve 20 m2 alanına sahip WC-lavabo olmak üzere toplamda 200 m2 betonarme yapı ve 310 m2 olan akaryakıt hizmeti veren kanopi alanına sahiptir. İdari binanın zemin katı araçların ve araç sahiplerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla market olarak kullanılmakta olup 1. Katı ise 1 odası sekreter ve 1 odası idari oda olmak üzere 2 odaya sahiptir. Zemin katta yine ihtiyaçların giderilmesi için 1 adet umumi WC bulunmaktadır. Gerek iç dekorasyonu gerekse kullanılan malzemeler bakımından incelendiğinde, taşınmazın yakın zamanda inşası bitilmiş olduğu düşünülmektedir. Parsel içerisinde 310 m2 kapalı alan içerisinde, araçların akaryakıt ihtiyacının giderilmesi adına 4 adet pompa bulunmaktadır. Keşif tarihinde hali hazırda buranın aktif olarak çalıştığı tespit edilmiştir. Taşınmaz bir bütün olarak hem arsa hem de üzerinde ticari amaçlı yapılar düşünülerek ve yukarıda belirtilen bilgiler ışığında ve serbest piyasa koşullarına göre bilirkişi tarafından hazırlanın rapor ile taşınmazın toplam değerinin 8.000.000,00 TLolarak belirlenmiştir.
Adresi : Halıdere Yalı Mah., Halıdere Atatürk Bulvarı Yalova-İzmit Karayolu Yanı No:6 Gölcük / KOCAELİ
Yüzölçümü: 936,24 m² Hisse Payı : Tam
İmar Durumu: 1/1000 Revizyon Uygulama İmar Planında, E=0.30 ve Hmax=5.50 m olmak üzere Akaryakıt İstasyonu Alanında kaldığı bildirilmiştir.
Kıymeti : 8.000.000,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler: Taşınmaz üzerinde OPET Petrolcülük AŞ'nin 12/09/2014 tarih 8208 yevmiye sayılı 1.200.000,00 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır.( 5 senelik olarak üzerinde akaryakıt ve lpg satış yıkama yağlama istasyonu oto giriş çıkış yolları ile sair bina eklentileri yapılması ve işletilmesi amacı ile kiralamıştır) şerhi, yine OPET Petrolcülük AŞ'nin 23/05/2017 tarih 6309 yevmiye sayılı 13.500.000,00 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır, (OPET Petrolcülük Aş adına 15 yıl süreyle kira şerhi tesis edilmiştir) şerhleri bulunmakta olup diğer şerhler takyidatlı tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 06/02/2020 günü 15:50 - 15:55 arası
2. Satış Günü : 06/03/2020 günü 15:50 - 15:55 arası
Satış Yeri : MEZAT SALONU - Dumlupınar Mahallesi Adnan Menderes bulvarı No:110 Gölcük Adalet Sarayı İcra Müdürlüğü Satış Mezat Salonu Z-12 GÖLCÜK / KOCAELİ
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- İİK'nun 127. Maddesi gereğince gazete veya elektronik ortamda yapılan ilanın satış ilanı tebliği yerine geçmesine 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/621 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön