20 / 04 / 2024

Balıkesir ekonomisini inşaat ayakta tutuyor!

Balıkesir ekonomisini inşaat ayakta tutuyor!

Balıkesir'de faaliyet gösteren hazır beton şirketlerinin anlaşarak hazır beton fiyatlarını yüzde 40 oranında arttırmaları üzerine bazı müteahhitler inşaatlarına ara verirken bazıları da projelerini rafa kaldırdı.



Hazır beton fiyatlarına yapılan yüksek zammın kent ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen Balıkesir İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş, müteahhitlere birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 


Balıkesir'de 60'a yakın müteahhit olduğunu ve bunların bir araya gelerek bir hazır beton firması kurabilecek güçte olduklarını söyleyen Demirbaş, zamlara tepki göstermek gerektiğini belirtti. Müteahhitlerin ilk tepkilerinin 10-15 gün beton almamak olabileceğini kaydeden Demirbaş "Hatta müteahhitler bir araya gelerek kendileri hazır beton tesisi kurabilirler. 5 müteahhit bir araya gelse kurarlar. 10 milyona bir tesis kurulur. Birer dairelerini satsalar ortak bir şekilde prefabrik bir tesis de kurabilirler. Özellikle Set Beton'un birkaç yıl önce üretimi durdurması Balıkesir'deki beton fiyatlarını yükseltti. Müteahhitler ortak bir şekilde bir araya gelerek Müteahhitler Birliği Hazır Beton Tesisi diye , bir firma kurabilirler"dedi. 


Balıkesir ekonomisinin yüzde 42'sinin inşaat sektörü ile ayakta durduğunu ifade eden Hayrettin Demirbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Balıkesir'de inşaat sektörü yüzde 42'sini inşaat sektörü götürüyor. İnşaat sektöründe 500-600 kalemde üretim yapılıyor ve şirket para kazanıyor. Camdan tutun, demire, parkeye ve elektriğe kadar yüzlerce kalemi etkiliyor inşaat. Balıkesir merkezde yaklaşık 3 bin kişi inşaattan ekmek yiyor" dedi. 



Geri Dön