28 / 03 / 2024

Balıkesir Karesi ve Altıeylül'de dönüşüm çalışmaları başladı!

Balıkesir Karesi ve Altıeylül'de dönüşüm çalışmaları başladı!

Balıkesir'de yeni yerleşim alanlarını, zemini sağlam bölgelere taşıdıklarını belirten Uğur "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karesi ve Altıeylül'de çalışmalar başladı" dedi.



'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi/Balıkesir' toplantısında Balıkesir'in kentsel dönüşümünü masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ve TÜBİTAK MAM kuruluşlarının destek verdiği "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" Balkonuk Center'da yapıldı. Balıkesir'de planlı kentleşme hamlesini yılardır yapılamadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir; 3. Köprü, İzmit- Körfez geçişi, İstanbul-İzmir otoyolu, İstanbul-İzmir yüksek hızlı treni, Çanakkale köprüsü, Çanakkale-Balıkesir otoyolu, bölünmüş yollar ile Balıkesir tam bir altın havzanın ucunda olan, tarımı, hayvancılığı, yer altı yer üstü zenginlikleri, termal suları, kazdağlarıyla, Egesi, Marmarasıyla, 300 kilometre kıyı şeridi, 22 adasıyla hakikaten Türkiye'nin en zengin en güzel beldesi. Kent merkezimiz kasaba görünümünde. 17 Ağustos depreminden sonra Balıkesir 3. derecede deprem bölgesiydi. Bütün inşaatlar, yapılaşmalar ona göre yapıldı. Daha sonra 1. derecede deprem bölgesi oldu ve Balıkesir ilçeleriyle beraber en çok kentsel dönüşüme ihtiyacı olan kent konumunda. Balıkesir'in yeni yerleşim alanlarını zemini sağlam bölgelere taşıyoruz" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tahsin Badem de Büyükşehir Belediyesi'nin Altıeylül ve Karesi'de yapacağı mikro bölgeleme çalışmalarına başlandığını ve 2 ilçedeki riskli ve risksiz alanların belirlenerek dönüşüm haritalarının çıkarılacağını söyledi. 


BAKANLIK DESTEK VERECEK 

'Kentsel Dönüşümün Önemi ve yapılması gerekenler' ve 'Balıkesir'de yerel yönetimler açısından kentsel dönüşüm süreci ve planlanan projeler' olarak 2 oturumda gerçekleşen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tahsin Badem, Balıkesir'de Kentsel Dönüşüm ile ilgili Altıeylül ve Karesi ilçelerinde bakanlık destekli çalışmaların başladığını söyledi. Badem, "Kentsel dönüşüm çalışmalarında Türkiye genelinde 179 bin 424 hak sahibine 938 milyon kira yardımı, Balıkesir'de ise 39 hak sahibine 127 bin 345 TL kira yardımı sağlandı. Ülke çapında 7563 faiz desteği onayı ile 561 milyon TL'lik, Balıkesir'de ise 2 milyon TL'lik krediye faiz desteği sağlandı" diye konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön