28 / 03 / 2024

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.



Balıkesir Belediyesi Plan Proje Müdürlüğünce hazırlanan projede, Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.



Burhaniye'nin vitrin mahallelerinden biri olan Ören Mahallesi için yapılan yeni düzenlemelerden bir taneside plaj bölümüne doğal eğimi bulunan alanda yapılacak olan yeni seyir terası olacak. Bunun için proje hazırlandı Ören Mahallesinin doğal sit alanı olması sebebiyle, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayı için yollanan proje gereğince, doğal alan bozulmadan yeniden düzenlenerek yeni bir dinlenme ve seyir alanı oluşturulacak. Yaşanılabilir bir kent oluşturma adına yoğun bir çalışma içine girdiklerini anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal," Ören Karakaş Otel ve Çapari Cafe'nin arasında ki alanda plaja doğru olan bölümde, mevcut doğal halinde bulunan eğimli alana yeni merpenleme sistemiyle seyir alanları oluşturacağız. Ayrıca doğal yapısını bozmadan yeni çevre düzenlemesi yaparak Ören'e yeni bir çehre kazandırmayı planlıyoruz. Projelerimiz Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna sunduk sonuçlarını bekliyoruz" dedi.



Habertürk


Geri Dön