28 / 03 / 2024

Balıkesir Üniversitesi'ne botanik bahçesi yapılacak!

Balıkesir Üniversitesi'ne botanik bahçesi yapılacak!

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü arasında, Çağış Yerleşkesi'nde kurulması planlanan botanik bahçesi ortak çalışmak üzere anlaşma yapıldı...




Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü arasında, Çağış Yerleşkesi'nde kurulması planlanan botanik bahçesi ortak çalışmak üzere anlaşma yapıldı. Anlaşma çerçevesinde merkez müdürlüğünce Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'na sunulan "Botanik Bahçesi Gölet Islahı ve Arıtma" projesinde, Orman Bölge Müdürlüğü de ortak olarak yer alacak.


Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın'ı ziyaret eden BAÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Satıl, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Coşkun ve Biyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Gülendam Tümen, projenin tanıtımını yaptı. Bölge Müdürü Yalçın, daha önce BAÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde botanik bahçesindeki ağaçların bakım ve budama işlemlerine katkı sağladıklarını, GMKA'ya sunulan bu projeyle de gölet çevresindeki düzenlemeye destek vereceklerini dile getirdi. Kurulması planlanan botanik bahçesiyle hem yerleşkeye doğal bir güzellik katılacağını hem de bulunduğu doğal alanın yapılaşmaya karşı korunacağını bildirdi. Prof. Dr. Satıl ise bahçenin faaliyete geçebilmesi için mevcut göletin ve çevresinin mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü yerleşkede, bu alan dışında öğrenci ve personelin rekreasyonal amaçlı faydalanabileceği başka bir yer bulunmadığını belirterek, "GMKA'ya sunulan bu projemiz desteklenecek olursa yerleşke içerisinde yaklaşık 6 bin metrekare, sağlıklı bir gölete sahip bir rekreasyon alanı oluşturulacaktır. Böylece botanik bahçesi bir cazibe merkezi haline gelecek, Balıkesir halkı için dinlenme ve doğayı tanıma alanı haline dönüşecektir." dedi.



Akit Haber


Geri Dön