26 / 04 / 2024

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle dolandırıcılık!

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle dolandırıcılık!

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle birçok vatandaşı dolandırdığı iddia edilen kişi nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafınca tutuklandı.



Balıkesir'de ev ve arsa satın alma vatandaşları dolandırdığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kendisini Harun Ertem olarak tanıtan Burhan Ç, internette satılık ev ilanı veren Sezai Köse ve İran uyruklu Masoud Nabizadeh Farsani ile görüşüp evi satın almak üzere buluştu.

Evi ve arsayı gördükten sonra beğendiğini ve almak istediğini söyleyen Burhan Ç, Köse ve Farsani ile tapu müdürlüğünde bir araya geldi. Tapu masraflarıyla ilgili yanında para olmadığını söyleyen Köse ve Farsani'den toplam 5 bin 500 lira para alarak Burhan Ç, telefonla konuşuyormuş gibi yaparak tapu müdürlüğünden uzaklaştı.

Dolandırıldıklarını anlayan Köse ve Farsani, durumu polise haber verdi. Arama çalışmalarına başlayan ekipler, bir su firmasından evine su sipariş eden şüpheli Burhan Ç'nin adresine ulaştı.

Burhan Ç, gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınırken, şüphelinin dolandırıcılık suçundan 22 arama kaydının ve 2 yıl 20 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

İşlemler sonrasında adliyeye sevk edilen Burhan Ç, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.


Geri Dön