29 / 03 / 2024

Balıkesir'de hedef 3.5 milyon turist!

Balıkesir'de hedef 3.5 milyon turist!

Edremit Koca Seyit Havalimanı ile Almanya'nın Düsseldorf kenti arasında karşılıklı doğrudan uçak seferleri başladı. Geçen yıl 3 milyona yakın turistin Balıkesir'i tercih ettiğini belirtirken, beklentilerin bu yıl 3.5 milyona yükseldiği belirtildi...




Edremit Koca Seyit Havalimanı ile Almanya'nın Düsseldorf kenti arasında karşılıklı doğrudan uçak seferleri başladı. Düsseldorf'tan gelen ilk uçak, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, Körfez ilçe Kaymakamları, Körfez belediye başkanları, ticaret odası ve borsası yetkilileri ve turizmciler tarafından karşılandı. Düsseldorf'tan 140 yolcusuyla gelen uçak, havalimanı apronuna, su köprüsü altından alındı. Gelenler, halk oyunları ekiplerince karanfillerle karşılanırken, uçak 82 yolcusuyla Almanya'ya geri havalandı. 


Balıkesir'e turist akacak

Edremit Belediye Başkanı Saka, uluslararası uçuşların başlamasıyla turizm başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda hızla gelişme ve büyümenin başlayacağını öne sürdü. Öger Türk Tur tarafından düzenlenen seferlerin, 31 Ekim'e kadar her hafta yapılacağı, Düsseldorf'tan her hafta Cuma günleri 15.30'da kalkacak uçağın aynı gün Edremit'ten 19.55'te geri döneceği bildirildi. 


Hedef 3.5 milyon turist

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ise geçen yıl 3 milyona yakın turistin Balıkesir'i tercih ettiğini belirtirken, beklentilerin bu yıl 3.5 milyona yükseldiğini söyledi. Koca Seyit Havalimanı'na uluslararası uçuşların başlamasıyla çok daha fazla turist geleceğini kaydeden Çaltı, termal ve sağlık turizminin ön plana çıkacağını bildirdi. Çaltı, "Balıkesir'de bu konuda önemli tesisler var. Özellikle Baltık ülkelerindeki insanlara yönelik ciddi çalışmalar yapılıyor" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön