28 / 03 / 2024

Bandırma'da 8.7 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Bandırma'da 8.7 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Bandırma 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Paşabayır Mahallesi, 31 ada 3 parselde yer alan 7 katlı otel binasını  8 milyon 693 bin 537 TL'ye icradan satıyor...



Bandırma 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Paşabayır Mahallesi, 31 ada 3 parselde yer alan 7 katlı otel binası 8 milyon 693 bin 537 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 28 Şubat 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. BANDIRMA 1. İCRA DAİRESİ
2019/31 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Paşabayır Mahallesi, Ada: 31, Parsel: 3 de bulunan miktarı: 383,63 m2, ana taşınmaz niteliği: Arsa olarak kayıtlıdır. Maliki: Kavala Otel Taşımacılık Turizm Petrol inş. Tic. Ltd. Şti 'dir. Hissesi: tam olan taşınmaz Paşabayır Mahallesinde, Ordu Caddesi ile 6. Sokak köşesinde, Ordu Caddesine cepheli, Hotel Peramanın bulunduğu taşınmazdır. Şehir merkezine ve İdo Feribot İskelesine kuşuçuşu olarak yaklaşık 200m. mesafede, şehrin en işlek caddelerinden birinin üzerindedir.Civarında genellikle 5-8 katlı bitişik nizamlı cadde konseptine uygun alt katları genellikle işyeri normal katlar işyeri veya mesken olan binalar bulunmaktadır. Her türlü alt yapı ( elektrik, su, yol, kanalizasyon, doğalgaz v.b.) hizmetinden faydalanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu ( 3) nolu parsel üzerinde halen betonarme karkas tarzda inşa edilmiş olan bodrum, zemin, asma kat ve 7 normal katlı olan OTEL BİNASI bulunmaktadır.Mimari Projesine göre; taşınmazda; Bodrum kat: 379m2, zemin kat: 379 m2, asma kat: 219 m2, 5 normal kat: 5x342= 1710 m2, 6 ve 7. Katlar: 2x255m2=510,00 m2, toplam yapı alanı 3.196 m2 dir. halen aktif olan otel konseptindedir. Taşınmaza giriş mahallinde Ordu Caddesi, kapı no: dan giriş sağlanmıştır. Halen Otel Perama ismi ile Otel İşletmeciliğinin yapıldığı binadır. Bina ön cephesi zemin ve asma kat cephesi doğal granit kaplama, diğer kısımları boyalı, ön cephesi alüminyum camekanlıdır. Pencere doğramaları normal katlarda ahşap desenli plastik doğrama, Fransız tipi balkonları bulunmaktadır. Giriş kısmında Lobi bölümü, vestiyer, cafe kısmı, mutfak kısmı, wc ler bulunmaktadır. İç tabanları renkli mermer plaklar ile dekor yapılmıştır. İç duvarları patlatma doğal taş ve kompakt kaplamalar ile dekorlanmıştır. Tavanlarda kutulama ışık sistemi bulunmaktadır.Otelde halen 55 oda(7 özel, 4 suit, 44 standart oda) toplamda 120 kişilik yatak kapasitesi,80 kişilik cafe, 45 kişilik Lobby cafe bar, deniz manzaralı 200 kişilik Restoran ve bar,40 kişilik VIP toplantı salonu, 100 kişilik toplantı salonu(sinema düzenli) bulunmaktadır.Otelde wireles ve kablolu internet sistemi kuruludur. Odalarda kapılar Amerikan pres, tabanlar halı kaplı, duvarlar kağıt ve alçı düzleme saten boya ile dekorlu, tavanlarda kutulama ışık bantı yapılmıştır. Oda içerisinde duş bölümünde, duşakabin, lavabo, klozet bulunmaktadır. Tabanları seramik, duvarları dekorlu fayans kaplı olup, tavanı alüminyum asma tavandır. Üst Restoran bölümünde tabanlar halı kaplı, tavanı spot ışıklı ve deniz manzaralıdır. Bar kısmında patlatma doğal taş ile dekor yapılmıştır. Mutfak bölümünde tabanlar mermer kaplı, duvarlar seramiktir. Bodrum katta bulunan kazan dairesi halen faaldir. Isıtma buradan sağlanmaktadır. Yemekhane tabanları mermer, duvarları seramik kaplamadır. taşınmazın kıymet takdiri Bandırma İcra Hukuk Mahkemesinin 22/10/2019 tarihli 2019/200-463 es-kr sayılı kesin ilamı ile 8.693.537,00-TL olarak tespit olunmuştur.
Adresi : Paşabayır Mahallesinde, Ordu Caddesi ile 6. Sokak köşesinde, Ordu
Caddesine cepheli, Hotel Perama Bandırma Balıkesir
Yüzölçümü : 383,63 m2
Arsa Payı : TAM
İmar Durumu : Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Paşabayır Mahallesi, Ada: 31, Parsel: 3 dekayıtlı, , bulunan taşınmazın arsası ; 1 / 1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Bitişik nizamlı, (8)katlı, imar iznine tabidir.
Kıymeti : 8.693.537,00 TL -
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 28/02/2020 günü 11:00 - 11:15 arası
2. Satış Günü : 27/03/2020 günü 11:00 - 11:15 arası
Satış Yeri : 600 Evler mah. Sakarya cad. no:2 Bandırma Orman İşletme Şefliği Mezat Salonu Bandırma Balıkesir

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/31 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön