25 / 04 / 2024

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar ev kiralamak isteyenlere 12 aylık kira tutarı, depozit ve emlakçı komisyon ücreti kadar kredi kullandırıyor. Kredi 12 ay vadeli ve taksitli veriliyor. Kira paketine katılan ev sahibi ve kiracılar EFT/havale ve hesap işletim ücreti ödemiyor...



BANKACILIK sektörü son yıllarda kiracı ve ev sahiplerim de müşteri portföyüne ekleyebilmek için art arda ürünler çıkarmaya başladı. Örneğin, kiracılara özel kira KMH (kredili mevduat hesabı) çıkartan bankalar sayesinde artık kira ödemeleri aksamadan yapılabiliyor. Bunun dışında yeni çıkartılan bir ürün olan kira kredisiyle kiracılar, 12 aylık kiranın yanı sıra depozit ve emlakçı komisyon ücretini de finanse edebiliyor. Hem kiracı, hem ev sahibinin ihtiyaçlarına özel tasarlanan bu paketlerde yok yok. Örneğin bu hesabı açtıran kiracı ve ev sahipleri hesap işletim ücreti ödemiyor. Ayrıca birbirleri arasında gerçekleştirdikleri EFT ve havale de bedava...

Kira hesapları hem ev sahipleri için hem de kiracılar için çok sayıda avantaj sağlıyor. Kira KMH sayesinde ev sahipleri “kiram ödendi, ödenmedi” derdine düşmüyor. Kiracının hesabında para olmasa bile kirası her ay düzenli olarak hesaplarına aktarılıyor. Kiracılar ev sahipleriyle yaptıkları pazarlıklar sayesinde peşin ödeme indiriminden faydalanıyor. Yıllık kirasını peşin ödeyenlerin sağladığı kira indiriminin kira kredi faizinden düşük olması durumunda bunun bir avantaj haline geldiğini hatırlatan bankacılar, burada kiracıların hesabını iyi yapması gerektiği uyarısında bulunuyor. Ancak hemen söyleyelim, tamamen kiracı ve ev sahibinin ihtiyaçları gözetilerek çıkartılan bu ürünleri şimdilik az sayıda banka vitrinine koymuş durumda. Para’dan Esin Çetinel, bBu hafta şimdilik dört bankanın çıkarttığı kira paketlerini inceledik. Ürünleri ve avantajlarını derledi...

Bankacılar kirayı da paketledi!

TEB (TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI)

KİRA TUTARI KADAR KREDİ

TEB kiracı ve ev sahiplerine yönelik çok sayıda ürün ve hizmet sunuyor. Örneğin, kira KMH hesabı bulunan banka bu sayede kira gelirini güvence altına almayı hedefliyor. Ev sahibi ve kiracı müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı ve kira gelirini güvence altına almayı hedeflediklerini söyleyen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Örneğin, kira KMH ürünü, kira ödemelerini TEB’deki hesapları aracılığıyla yapan kiracı müşterilerimiz için düzenli ödeme talimatı vermeleri için tanımlanan bir destek niteliğinde. Kira gelirine karşılık herhangi bir özel kredi ürünümüz yok. Ancak kira geliri mevcut kredi tahsis değerlendirmesi kapsamında bir değer ifade ediyor. Diğer taraftan kiracılar için yıllık kiralarının karşılığı olarak ihtiyaç kredisi kullanmalarını sağlayan yıllık kira tutarı kadar ihtiyaç kredisi ürünümüz mevcut” dedi.

TEB kiracı ve ev sahiplerinin hayatını kolaylaştırmak için Kiraplus platformuyla da işbirliği içine girdi. CEPTETEB müşterilerinin hesaptan yapacakları havale ve EFT’ler için ücret ödemediklerini hatırlatan Mendi, ev sahibi ve kiracılara özel çıkartılan avantajlı ürünler hakkında ise şunları söyledi:

“Buna ek olarak ev sahiplerini, kiracıları ve gayrimenkul profesyonellerini bir araya getirip kiralama dönemlerinde yaşanan problemleri azaltmaya yönelik bir platform olan Kiraplus ile işbirliği sözleşmesi imzaladık. Kiraplus.com evlerini kiralamak isteyen ev sahiplerine, gayrimenkul danışmanlarına ve gayrimenkul portföy yöneticilerine, hem güvenilir, hem de finansal sorumluluk sahibi kiracıların hızlıca tespit edilebilmesini sağlayan bir platform.

Bu aynı zamanda ‘Kiracı Skoru’ yüksek kiracılar için de avantaj oluşturacak bir iş modeli. Kiraplus.com kullanan ev sahibi ve kiracıların finansal ihtiyaçları için başta CEPTETEB ürünleri olmak üzere özel fırsatlar ve cazip kampanyalar sunuyoruz.”

Bankacılar kirayı da paketledi!

VAKIFBANK
KİRA 12 AY GÜVENDE

Vakıfbank “Kiram Güvende Sistemi” ile hem ev sahiplerine, hem de kiracılara önemli bir rahatlık sunan ürün çıkarttı. Sistemin en büyük kazancı ise ev sahibi ve kiracı arasında bir güven ilişkisi kurması. Sistemin çok kolay işlediğim söyleyen Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Çelebi, “Kira ödeme gününde kiracı, kira ödemesini gerçekleştiremezse veya hesabında yeterli kira tutarı bulunmazsa sistemin sağladığı garantörlük devreye giriyor ve kira ödemesi gerçekleşiyor. İlk kiradan itibaren maksimum 12 ay boyunca kira ödemesini garanti altına alıyor. Sisteme devam etmek isteyen ev sahibi ya da kiracı, sözleşme süresi sonunda yenileme için tekrar başvuru yapabiliyor” diyor.

Kiram Güvende Sistemi’nden yararlanmak için ev sahibi ya da kiracının konut kira sözleşmesi, konutun tapusu ve DASK poliçesiyle birlikte şubeye başvurması yeterli. Banka başvuru sonrası kiracının belgelerini de alarak ödeme performansını değerlendiriyor. Uygun bulunan başvurular için ev sahibi ve kiracı tarafla sözleşme imzalayıp sisteme dahil ettiklerini ifade eden Çelebi sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Ayrıca Peşin Kira Kredisi ile Kiram Güvende Sistemi’ne dâhil olan ev sahiplerinin taksitli olarak alacakları kira tutarlarını, peşin olarak alabilmeleri sağlandı. Üstelik kredi kullandırmanda dosya masrafı, hayat sigortası gibi masraflar müşteriye yansıtılmıyor. 20 bin TL’ye kadar olan kredilerde herhangi bir gelir belgesi talep edilmeden kira geliri dikkate alınarak işlem yapılması bu krediyi diğer ihtiyaç kredilerinden ayırıyor.”

“Kira ödemelerini düzenli olarak yapan bir kiracıya sistemin herhangi bir maliyeti bulunmuyor. Banka ayrıca kira ödemelerini Vakıfbank aracılığıyla yapan müşterilerinden havale işlem ücreti de almıyor.

Bankacılar kirayı da paketledi!

ALBARAKA 
12 AYA 12 TAKSİT İMKANI

Albaraka kirasını 12 aylık peşin almak isteyen veya 12 aylık kirasını peşin ödeyip indirimden faydalanmak isteyen müşterileri için kira kredisi ürününü çıkarttı. Konut kiralarını yıllık olarak peşin ödemek isteyen bireysel müşteriler için 12 ay vadeli ve 12 eşit taksit ile tüketici finansmanı sunduklarım söyleyen Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Haşan Altundağ, “Kiralarını yıllık olarak ve peşin almak isteyen konut sahipleri ve peşin ödemede uygulanacak kira indirimi Bankamızın uyguladığı kar tutarından yüksek olan kiracılara bu sayede fayda sağlanıyor. Kira gelirini belirli şartlarda güvence sayarak katılım bankacılığı ilkeleri doğrultusunda finansman sağlayabiliyoruz” diyor. Albaraka kira ödemelerini banka kanalıyla yapan müşterilerine çok sayıda avantaj sunuyor. Müşterilerinin yaptığı birçok işlemden ücret almadıklarını hatırlatan Altundağ, ücretsiz işlemlere ilişkin şu bilgiyi veriyor: “Albaraka'da açılacak TL, döviz veya altın tüm cari ve katılma hesaplarından hiçbir koşul gerektirmeksizin hesap işletim ücreti tahsil edilmiyor. Internet Şubesi, Mobil Şube, ATM ve Alo Albaraka üzerinden yapacağınız tüm EFT ve havale işlemleri de yine ücretsiz olarak sunuluyor. Bu ücretsiz işlemler kira ödemelerini bankamız kanalıyla yapan müşterilerimize de aynen uygulanıyor.”

Bankacılar kirayı da paketledi!

TÜRKİYE FİNAN5
KİRA, DEPOZİT, KOMİSYONCU PARASI

Türkiye Finans kiracı müşterilerinin ev tutarken artan finansman ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir ürün geliştirdi. Söz konusu üründe yalnız kiracının bir yıllık kirası değil aynı zamanda depozito ve emlakçı komisyon masraflarını da bu finansman desteğinin içine dahil etti. Kişinin kira gelirinin, finansman başvurusunda ödeme gücünü belirleyen, ispatlanabilir gelir belgelerinden biri olduğunu hatırlatan Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Necati Özdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kira geliri olan kişi, kira gelirini ibraz ettiği durumda bu gelir kişinin ödeme gücünü yükseltebilen bankalar için finansman başvurusunun değerlendirilmesinde önemli bir kaynak oluşturuyor. Kişi ek gelir olarak kira geliri de olması durumunda Bankamıza finansman başvurusunda bulunabilir ve Bankamızın finansman ürünlerinden mevcut koşullarla yararlanabilir. Ayrıca, ev kiralayacak olanlar için de peşin kira finansmanı ürünümüz var. Yıllık kirasını peşin olarak ödeyecek olan müşterilerimize tek seferde yüklü miktarları bulan yıllık kira, depozito ve emlakçı komisyonu masrafları için finansman desteği sunuyoruz.”

Banka kira ödemelerini bankanın kanallarını kullanarak gerçekleştiren müşterilerinden hesap işletim ücreti almıyor.

Kira paketlerinde neler var?

1-    Kira KMH'ı sayesinde kiracının hesabında para olsa da olmasa da gününde kira yatırılıyor.

2-    Bankalar kiracılara hesap açmadan önce ödeme performanslarını inceliyor. Bu sayede ev sahibi de kiracısının kredibilitesi hakkında bilgi ediniyor.

3-    12 aya varan kira kredisi ile hem yıllık kira ödeniyor hem depozito hem de emlak komisyoncusunun ücreti karşılanabiliyor.

4-    Ev sahipleri kira gelirlerini iBraz ettikleri takdirde daha yüksek tutarda kredi kullanma imkanına kavuşuyor.

5-    Ev sahipleri, kiracılar ve gayrimenkul profesyonelleri bir araya getirilip kiralama sürecindeki problemler en aza indiriliyor.

6-    Kiracı ve ev sahibi arasında gerçekleştirilen EFT ve havaleden ücret alınmıyor.

7-     Kira hesabı açanlardan hesap işletim ücreti talep edilmiyor.


Geri Dön