28 / 03 / 2024

Bankacılığın net karı 26,24 milyar lira oldu!

Bankacılığın net karı 26,24 milyar lira oldu!

Bankacılık sektörü net karı Şubat ayında 26,24 milyar Türk Lirası'na ulaşırken, Ocak-Şubat dönemi karı ise 65,56 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.



Bankacılık sektörünün 2022 senenin Ocak-Şubat aylarında 39 milyar Türk Lirası olan net kârı bu senenin ilk iki ayında 65,6 milyar Türk Lirası'na çıktı. Veri aylık bazda sektörün 11 ayın en düşük seviyesini gösterdi.

Bankacılık sektöründe Ocak-Şubat net kar, senelik yüzde 68,1 arttı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre;  Şubat ayında tahsili gecikmiş alacakların toplam nakdi krediler içindeki payı yüzde 1,93’e düştü. Bu oran geçen senenin ikinci ayında yüzde 3,02 seviyesindeydi.

Bankacılık sektörü net karı Şubat ayında 26,24 milyar Türk Lirası'na ulaşırken, Ocak-Şubat dönemi karı ise 65,56 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. BDDK tarafından açıklanan bilgilere göre, aynı sektörün aktif toplamı 15 trilyon 34,4 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön