25 / 04 / 2024

Bankalar vatandaşa değil devlete satabildi Bankalara büyük darbe

Bankalar vatandaşa değil devlete satabildi Bankalara büyük darbe

Alınan bütün tedbirlere rağmen ekonomide devam eden kötü gidişle birlikte bankacılık sektöründe  kredi mevduat oranı yüzde 95’lere inerken kamu mevduat ve yabancı mevduat bankalarında yüzde 91 seviyelerine yerli mevduatta ise yüzde 90’ın altına geriledi.



İktidarın kötü ekonomi politikalarının sonucu olarak Türk Lirası döviz kuru karşısında erimeye devam ederken Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turan’ın haberine göre, bankalar topladığı mevduatları vatandaşa kredi vermek yerine enflasyona endeksi tahvil ile ancak devlete satabildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı aylık verilerine göre nisan ayında bankacılık sektöründe kredi mevduat oranı yüzde 95,25’e geriledi.

Geçen yıl aynı ayında ise bu oran yüzde 107,44 seviyesindeydi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön