25 / 04 / 2024

Bankalardan 40 bin TL'den fiyatlarla başlayan konut satışı!

Bankalardan 40 bin TL'den fiyatlarla başlayan konut satışı!

Türkiye genelinde hizmet veren birçok banka kendilerine ait icralık konutları satılığa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan evlerin fiyatı 40 bin TL'den başlıyor. 



Türkiye genelinde kamu ve özel bir çok banka borcunu ödemeyen vatandaşların gayrimenkullerini satışa çıkardı. Takvim'de yer alan habere göre; fiyatları 40 bin TL'den başlayan evler ihale ve açık artırma yoluyla satılacak. Bankaların satılığa çıkardığı evleri satın almak isteyen vatandaşların bankaların internet sitesinden başvuru yapması gerekiyor. 

Bankalardan 40 bin TL den fiyatlarla başlayan konut satışı!

Bankadan gayrimenkul alınır mı?

Bankaya borcu olan vatandaşların evleri ipotek edildikten sonra borçlarını ödememesi nedeniyle evleri bankalar tarafından haciz edilir. Aldığı krediyi ödemeyen vatandaşın taşınması bankaya verilir. Banka da evi satarak borcu tahsil eder. Değer kaybeden ev zaman içerisinde uygun fiyat ile satılıyor. 

Bankalardan 40 bin TL den fiyatlarla başlayan konut satışı!

Avantajları neler?

Emlakçı olmadığı için komisyon ödenmesi gibi bir durum yaşanmaz. Ayrıca evin değeri de azaldığı için daha düşük fiyattan satın alma gerçekleşmiş olur. Taşınmazların değeri piyasa koşullarına göre belirlenir. Evin çabuk satılması için değer tespiti yapılır. Yüzölçümü için para talep edilmez.  Mülkün satış fiyatı büyük değil tam metrekaresinden gerçekleşir. Banka bünyesinden satılan evlerin vergi gibi borçları bulunmuyor. Mülkler ekspertiz tarafından incelenip banka tarafından onaylandığı için yasal sorun da yaşanmıyor. Bankalar KDV ödemediği için alıcılardan da KDV talep edilmiyor. Bankalar KDV mükellefi olmadıkları için alırken KDV ödenmez.

Dezavantajları neler?

Açık artırmada olan her mülk değerli değildir. Eski oturuma uygun olmayan evler de olabilir. Ev sahipleri ödeme yapmadıkları zaman bu mülklerle ilgilenmeyebilir bu nedenle evlerin sorunu olabilir. Ek olarak satışta olan bu evler kentsel dönüşüm bölgesinde de bulunabilir. Evi sonrasında geri almak isteyen vatandaşlar alıcılara dava açmak isteyebilir. Açık artırmadan satılan evler çok para gerektirebilir. Her şirketin kendi ödemeleri vardır ve evi satın aldığınızda ön ödeme fazla miktarda para talep edilebilir. 

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!


Geri Dön