26 / 04 / 2024

Bankalardan konut kampanyası geliyor! Başbakan açıkladı!

Bankalardan konut kampanyası geliyor! Başbakan açıkladı!

Konut sektörüne müjdeli haber veren Başbakan Yıldırım, konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için Ziraat Bankası ve diğer bankaların konut kampanyası başlatacağını açıkladı...



Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği 61. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Başbakan Yıldırım'dan konut sektörünü sevindirecek müjde geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Yıldırım konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için Ziraat Bankası ve diğer bankaların konut kampanyası başlatacağını söyledi.

Bankalardan konut kampanyası geliyor! Başbakan açıkladı!

Faizleri indirin çağrısı 

Başbakan Yıldırım, "Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor, enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Enflasyondaki kıpırdanma çok hoşumuza gitmiyor, mücadele kararından sapma yok. Kurun en önemli etkeni enerji faturamızdır. Not düşürme eylemi etik değil, zamanlaması manidar. Bankacılık sektöründen beklentimiz var. Yüksek faiz bankalar için iyi bir şey değilse faizleri indirin" dedi.

Bankalardan konut kampanyası geliyor! Başbakan açıkladı!

Konut kampanyası geliyor
 

Başbakan Yıldırım, "En son konutla ilgili KDV'yi düşürdük. Benzer şekilde tapu harcında da bir düşürme yaptık. Bu özellikle belirli bir metrekarenin üzerinde zaten 150 metrekare altında böyle bir vergi yok, üzerindeki bütün konutlarda bir stok var büyük şehirlerde. Bunlarla ilgili de Ziraat Bankası ve diğer bankalar bir kampanya başlatacaklar inşallah. Onun tarihini, detayını vermeyeyim, bugünlerde ona yönelik de bir kampanya yapacaklar ve böylece piyasa hareketlenmiş olacak. Buradaki stoklar azaltılacak, oradan gelen parayla tekrar ekonominin çarkları konuk sektöründe dönmeye başlayacak." dedi.

 

Konut kredisi faizleri indiriliyor!


Geri Dön