28 / 03 / 2024

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL'yi cebe indirdi

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL'yi cebe indirdi

Samsun'da bir benzin istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan kardeşler bir bankada açtıkları maaş hesabıyla milyarlarca lirayı cebe indirdi. Mobil uygulamadaki açığı fark eden gençler iki günde inanılmaz bir servet yaptı.



Akaryakıt istasyonunda çalışan iki kardeş maaşlarını çekmek için hesap açtıkları bankanın mobil uygulamasında açığını buldu. İki kardeş söz konusu açıktan faydalanarak ’16 milyar TL parayı hesaplarına aktardı. Para olmayan vadesiz hesabına, hisse senedi alınıp satılan yatırım hesabından, hisse ve para olmadığı halde transfer talimatı yazan kardeşler, mobil banka programının, her defasında rast gele yazılan milyonlarca liralık talimatın yerine getirildiğini görünce, hesaplarına 16 milyar TL parayı aktardı. (16 milyar lira para eski hesapla 16 katrilyon TL yapıyor)

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL yi cebe indirdi

SAVCILIĞA İNTİKAL EDEN OLAY ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ

Samsun’da bir akaryakıt istasyonunda çalışan Recep G., kendi adına açtığı banka hesabını ağabeyi Emre G. ile ortak kullanıyordu. Emre G., para çekmek isterken tesadüf eseri bankanın bir açığını buldu. Bulduğu açıkla istediği miktarda parayı hesabına geçirebildiğini fark eden Emre G. 2 günde yaklaşık 70 işlem yapıp açıktan yararlanarak hesabına toplam 16 milyar TL aktardı. Bu parayla önce cep telefonu, sonra da lüks otomobil alan kardeşler bazı akrabaların da borçlarını ödedi.

Emre G., para çekerken bulduğu açığı savcılıktaki ifadesinde şöyle anlattı: “Banka hesabını kardeşim Recep G. 2018 yılında petrol istasyonunda çalışmaya başladığında maaşının yatması için Antalya'da özel bir bankada  açtırmıştı. Kardeşim buraya gelince hesabı ortak kullanmaya başladık. 26 Şubat günü hesaba mobil bankacılık sisteminden erişim yaptım. Hesabın bakiyesi sıfırdı. Para yoktu. Daha sonra ben yatırım hesabına baktım. Hisse senedi hesabından para çek yazan menüden, para çekmek istedim. O kısma tıkladım. Miktar yazma kısmı çıktı. Oraya ben de kafama göre miktarlar yazdım. Her yazdığım para miktarı, mevduat hesabı kısmına geçti. Bu şekilde bu işlemi yaklaşık 60-70 kez tekrarladım. Her defasında talebim gerçekleşti. Ben bu paralar ile aynı gün cep telefonu, otomobil almak için 300 bin TL havale yaptım. Ben parayı havale yaptıktan sonra hesaba bloke konduğu için parayı hesabına aktaramadı ve para geri bizim hesabımıza geldi. 40 bin TL'ye kadar ATM'lerden nakit çektim. Aynı gün akşam hesaba yine mobil bankacılıktan erişim yaptım. Hesabın yatırım menüsünden sabah yaptığım gibi hisse senedi para çek kısmından para çekmek istedim, ancak ret verdi.


Geri Dön