24 / 04 / 2024

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL'yi cebe indirdi

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL'yi cebe indirdi

Samsun'da bir benzin istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan kardeşler bir bankada açtıkları maaş hesabıyla milyarlarca lirayı cebe indirdi. Mobil uygulamadaki açığı fark eden gençler iki günde inanılmaz bir servet yaptı.



"BANKADAN ARAYIP BU KADAR YATIRIMINIZ VAR MI DİYE SORDULAR"

Emre G. bankada yaptıkları milyarlaca liralık hesap hareketlerinin nasıl fark edildiğini ise şöyle açıkladı:

Pazartesi günü yani 28 Şubat günü hesap kardeşim Recep G. adına kayıtlı olduğu için özel bir bankadan kardeşim Recep G.'yi aradılar. Kardeşime ‘hesabına yüklü miktarda para girişleri var, bunun kaynağı nedir bilginiz var mı?’ diye sordular. Kardeşimde ‘haberim var’ dedi. Banka görevlisi ‘nereden geldi’ diye kardeşime sordu. O da yatırım hesabından mevduat hesabına aktardığını söyledi. Banka görevlisi kardeşime ‘bu kadar yatırımınız var mıydı’ dedi. Kardeşim de ‘olmasa çekemezdim’ dedi. Banka görevlisi 'paranın karşılıksız olduğunu' söyledi. Kardeşim de kimseyi dolandırmadığını, kendi hesapları arasında yaptığı işlem olduğunu söyledi. Bu görüşme esnasında hesap blokelendi” dedi.

 Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL yi cebe indirdi

Recep G. ise ifadesinde şunları söyledi:

“26 Şubat günü evden ayrılıp işe gittim. Ben iş yerinde iken kardeşim hesabıma erişim yapmış. Yatırım hesabıma erişim yaptığında hisse senedi para çek kısmına miktarlar yazıp çekim talebinde bulunmuş. Yaptığı işlemler sonucu hesapta 800.000.000,00 TL (800 milyon lira) civarı para bakiye meydana geldiğini bana söyledi. Ben bu duruma çok şaşırdım ‘nasıl oldu anlat’ dediğimde, bana hesabın yatırım hesabı menüsünden hisse senedi para çek kısmına miktarlar yazıp ‘çek’ dediğinde paranın hesabın mevduat hesabı bölümüne bakiye olarak yansıdığını söyledi. Ben inanmadım. Kardeşim hesaba erişim yapıp benim başka bir bankaya ait hesabıma 100 bin TL havale yaptı. Bu havale miktarı başka bankadaki hesabıma bakiye olarak yansıdı. Hesaptan çıktık. Bir süre sonra dışarı çıkıp, söz konusu banka hesabımdan ATM’den 10 bin TL çektik. Sonra bir teknoloji mağazasına gidip 100 bin TL'ye üç adet telefon aldık. Telefonun ücretini pos cihazından ödedik.

Bankanın mobil uygulamasındaki açığı fark eden pompacı kardeşler 16 milyar TL yi cebe indirdi

"BU İŞİ NASIL YAPTIN GÖSTER DEDİM"

Eve döndük ve kardeşime ‘bu işlemi nasıl yaptın göster’ dedim. O da hesaba erişim yaptı. Yatırım hesabı bölümünden hisse senedi para çek menüsüne girdi. 7.000.000.000,00 TL(7 milyar lira) yazdı, onayla dedi ve mevduat hesabıma bu miktar bakiye olarak geçti. Tekrar aynı işlemi yaptı yine 7.000.000.000,00 TL hesabımın mevduat hesabı bölümüne bakiye olarak yansıdı. Hesapta bakiye miktarı yaklaşık 16.000.000.000,00 TL(16 milyar lira) oldu. Hesapta başka işlem yapmadık ve çıkış yaptık." dedi.


Geri Dön