20 / 04 / 2024

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?

Sadece yılın ilk beş ayında yasal takibe düşenlerin sayısı 2021 yılının aynı dönemine göre 340 bin kişi daha yükseldi. Bu şekilde yasal takipteki kişi sayısı toplamda 4,1 milyona çıktı. İşte detaylar…



Kredi kartı ve kredi borcu olan 36,1 milyon kişi var. Bunun 4,1 milyonunu ise borcundan sebepli takibe düşüp yapılandırmayı düşünen ve bekleyen kişiler oluşturuyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre; bireysel kredi ya da bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takipteki kişi sayısı ise Ocak - Mayıs 2022 döneminde 748 bin 437 kişiye ulaştı. Bu sayı 2021 yılının aynı döneminde 408 bin 913 kişi idi.

Bu şekilde bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcunu ödememiş vatandaş sayısı Mayıs 2022 itibarıyla 4 milyon 147 bin 977'ye çıktı. Bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklılar ise bir önceki yıla göre % 55 artış ile 30,5 milyar lira oldu.

TBB Risk Merkezi mayıs ayı raporuna göre; takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir senede yaklaşık 1,7 milyon kişi artarak 36,1 milyon kişiye çıktı. Borçlu kişilere ait ortalama kredi bakiyesi ise 33 bin 400 liraya yükseldi.

Kişi başına ortalama bireysel kredi (kredi kartı dahil) toplam bakiyesi en yüksek iller ise sırasıyla; Ankara, İzmir ve Tekirdağ oldu.

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön