29 / 03 / 2024

Bankaya borcu olanlar dikkat!

Bankaya borcu olanlar dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kamu bankaları milyonlarca vatandaşa düşük faizli temel ihtiyaç kredisi verdi. Vatandaşlar artık kredilerini 6 ay ödemesiz dönemle yeniden yapılandırma imkanına sahipler.



Koronavirüs pandemisi nedeniyle nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları yüzde 0,49 faiz oranıyla temel ihtiyaç kredisini devreye aldı.

A Haber'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından verilen bu krediler 36 ay vadeli olup, 6 ay geri ödemesiz 30 ay eşit taksitler halinde ödenmektedir. Yüzde 0,49 faiz oranıyla 3, 5, 7,5, 10 bin liraya kadar kredi dağıtıldı. Aylık geliri 5 bin liranın altında olduğunu beyan edenlere kredi verildi.

KREDİLER YAPILANDIRILIYOR

Kamu bankaları, düşük faiz oranları nedeniyle ödemesi de oldukça kolay olan yapılandırma kredisi seçeneği sunmaya başladı. Milyonlarca kişinin yararlandığı krediyle milyarlarca lira dağıtıldı.

Bankaya borcu olanlar dikkat!

YAPILANDIRMADA 36 AY SÜRE UZATIMI

Temel ihtiyaç kredisini yapılandırmak isteyenler vadeyi 18 ile 36 ay arasında uzatabiliyor. Vade uzatımı ile taksitler daha da düşerken, faiz oranı yüzde 1,42 olarak düzenlendi.

 

Bankaya borcu olanlar dikkat!

YAPILANDIRMA İNTERNET ŞUBESİ VEYA MOBİL BANKACILIKTAN YAPILIYOR

Yapılandırma, akıllı telefonlardan internet bankacılığı veya mobil bankacılık kullanılarak yapılabilir. Menüden 'Krediler' bölümüne girildiğinde 'Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Yapılandırma' seçeneği seçildiğinde BTİDK Vade Uzatma işaretlenir, ilgili kredi seçilir ve 18 ile 36 ay arasında istenilen vade süresi belirlenir ve yapılandırma gerçekleşir.

Banka kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Kredi ve kredi kartı borçları erteleniyor mu?

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön