29 / 03 / 2024

Barcelona, Nou Camp Stadı'nı 600 milyon avroya yenileyecek!

Barcelona, Nou Camp Stadı'nı 600 milyon avroya yenileyecek!

Real Madrid'in Santiago Bernabeu'nun yenilenmesi için geçen hafta açıkladığı 400 milyon avroluk projeden sonra Barcelona'da nisan ayının ilk haftasında yapılacak oylama sonucunda karar vereceği yeni Nou Camp ile ilgili detayları paylaştı...




İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona stadı Nou Camp'ın yenilenmesine ilişkin ayrıntılar açıklandı.


İspanya futbolunun iki büyük kulübü Real Madrid ile Barcelona arasındaki çekişme iki takımın tarihi stadyumlarına da yansıdı. Real Madrid'in Santiago Bernabeu'nun yenilenmesi için geçen hafta açıkladığı 400 milyon avroluk projeden sonra Barcelona'da nisan ayının ilk haftasında yapılacak oylama sonucunda karar vereceği yeni Nou Camp ile ilgili detayları paylaştı.


Barcelona'nın yönetim kurulunda geçen haftalarda kabul edilen Nou Camp'ın yıkılıp yerine yeni bir stadyum yapılması ve basketbol maçlarının oynandığı kapalı spor salonunun yenilenmesi projeleri hakkında basına bilgi veren Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Faus, tüm projenin toplam maliyetinin 600 milyon avro olarak öngörüldüğü kaydetti.


Yeni Nou Camp'ın 400 milyon avroya mal olacağını söyleyen Faus, seyirci kapasitesinin 105 bine çıkarılacağını, stadın üstünün kapatılacağını, her bölüme asansör konulacağını, oturma yerleri ve basamakların genişletileceğini, çok daha konforlu olacağını bilgisini verdi.


"Bir makyajdan söz etmiyoruz. Görünümü ve konforu iyileştireceğiz" diyen Faus ayrıca Nou Camp'a ticari bir isim verilmesine de üyelerin karar vereceğini, ticari ismi kabul etmeyenlerin oylamada "hayır" oyu kullanmaları gerektiğini söyledi. Faus, yönetim olarak farklılığa inandıklarını ve Barcelona'nın forma ve stadyum sponsorlarının değişik firmalardan olmasını istediklerini de ifade etti.


Projenin kabulü halinde mimari için uluslararası boyutta bir yarışma açılacak. Projenin 2017'de başlayıp 2021'de sona ermesi öngörülüyor. 


AA


Geri Dön