26 / 04 / 2024

Barış Aydın: Başkent'in çehresi yeni konut projeleri ile değişecek!

Barış Aydın: Başkent'in çehresi yeni konut projeleri ile değişecek!

Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Barış Aydın sektörü ve piyasanın gelişimini değerlendirdi...



GECEKONDULARIN yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başlayan bu dönüşümde şimdilerde ise markalı projeler, dev kuleler birbiri ardına yükseliyor. Ankara'nın bu gelişimini değerlendiren  Ankara  inşaat sektörünün öncü firmalarından Barışkent & BA Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın sektörü ve piyasanın gelişimini değerlendirdi. 


Öncelikle Ankara Türkiye'nin ikinci büyük kenti ve bölgesel bir merkez niteliğinde. Yeni yatırımlarla bu çekiciliği daha da artıyor. Çevresindeki illerden hem göç alıyor hem de yatırımcıları çekmeyi başarıyor. Üniversitelerin çokluğundan dolayı 'öğrenci kenti' olarak da bilinen Ankara'da dinamik ve çok değişken bir nüfus var. 


Başkent olmasından dolayı her zaman Türkiye'nin gözü kulağı Ankara'da oluyor. Üst düzey bürokrasi her daim Başkent'te bulunuyor. Bunlar kenti cazip kılan başlıca unsurlar olarak öne çıkıyor. 2 yıl içinde tamamlanması beklenen onlarca projenin 2017 yılında Ankara'ya farklı bir siliiet ve kimlik kazandıracağı görülüyor. Ankara'nın köklü inşaat firmaları, bir süre önce ürettikleri ve İstanbul'u aratmayacak çok sayıda projeyle yarışırken, bu yıl yarışa yurt genelindeki projeleri ile ses getiren firmalar da katıldı. Her biri 600 ile 200 bin arasında konut üreten projeler İncek, Beytepe, Bilkeııt, Mamak, Macun gibi semtlerde yoğunlaşırken, her türlü detayı düşünülen modern iş merkezleri de Çukurambar, Söğütözii, Mustafa Kemal gibi lokasyonlarda yükseliyor. Başkent'e şantiye görünümü veren bu inşaatların önemli bölümünün 2017 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Söz konusu yapılarda yaşamın başlaması, iş merkezlerini Gaziosmanpaşa, Yıldız, Cinnah, Balgat gibi 40-50 yıllık 3-4 katlı eski yapılardan kurtaracak. Konut anlamında proje yapılarla yeni yeni tanışan Ankaralılar için de çok sayıda alternatif gündeme gelecek. 


"YATİRİMLAR İÇİN CAZİP HALE GELDİ" 

Sektörü ele alan Barış Aydın, Başkent'in en önemli yapılarında firmalarının imzasının bulunduğunu anımsatarak, bundan sonraki süreçte de Ankara yeni kimliği ile tanışırken yoğun proje çalışmaları içinde bulunacaklarını kaydetti. 

Barış Aydın, Ankara'nın son yıllarda çok sayıda önemli yatırımcı için cazip bir yatırım kenti haline gelmesinin önemine işaret ederek şunları söyledi: "Son yıllarda İstanbul'da birbirine benzeyen projeler hem müşterilerin hem de yatırımcıların ilgisini Ankara'ya çekiyor. İncek, Beytepe, Bilkeııt, Mamak, Macun, Yaşamkent gibi projelerin yükseldiği semtler, kentin kimliğini değiştirecek." 


"ÜRETİLEN BİNALAR BAŞKENTİ TEMSİL EDECEK"

 Aydın, firmalarında görev yapan uzman kadrolarla adeta 24 saat kentin yeniden yapılanması için çaba gösterdiğini belirterek, "Şu anda resmen Başkent'te tarih yazılıyor. Bugün üretilen binalar, Ankara'nın gelecekteki 4050 yılını temsil edecek. Biz de bu süreç içinde aktif şekilde yer alıyoruz. Barışkent & BA Grup olarak kentin sıkışıklıktan kurtulması, nefes alan, alt yapı sorunu yaşamayan bölgeler kurulması için yoğun bir çalışma içindeyiz" dedi. 


Ticari Hayat


Geri Dön