27 / 04 / 2024

Bartın İl Özel İdaresi İnkumu'ndaki lüks villaları satışa çıkardı!

Bartın İl Özel İdaresi İnkumu'ndaki lüks villaları satışa çıkardı!

Bartın İl Özel İdaresi tarafından, turizm için ayrılan fakat senelerdir bir çivi bile çakılmayan alanda, 3 sene önce, mülkiyeti kendine ait olan lüks villalar inşa etti. Şimdi, bütçe yetersizliği sebebiyle o villalar satışa sunuldu. Villaların fiyatları 1 milyon 250 bin TL'den başlıyor...



Bartın İl Özel İdaresi tarafından, turizm için ayrılan fakat senelerdir bir çivi bile çakılmayan alanda, 3 sene önce, mülkiyeti kendine ait olan lüks villalar inşa etti. Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; bütçe yetersizliği sebebiyle o villalar satışa sunuldu.

CHP'li eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Hasan Akyol tarafından, “turistik amaçla kullanılması amacıyla” ÇİTOSAM'dan 1 Türk Lirası tutarla Zonguldak İl Özel İdaresi'ne devri gerçekleştirilen turizm cenneti Amasra'da bulunan alanda inşa edilen lüks villaların kullanılmadan satılması kararlaştırıldı.

Bartın İl Özel İdaresi İnkumu ndaki lüks villaları satışa çıkardı!

VALİNİN VİLLASI HARİÇ

Arazilerin devredildiği 1995 yılından beri turizm amacı kapsamında bir çivinin bile çakılmadığı alana Bartın İl Özel İdaresi'nce 3 sene önce lüks villalar inşa ettirildi. Villaların biri Valilik makamı için ayrılırken, diğerlerinin de İl Özel İdaresi yetkililerinin kullanımına sunulmasının amaçlandığı belirtildi.

Fakat İl Özel İdaresi'nin bütçesi yetersiz olunca villaların satılması kararı alındı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen satış sonucu 12 villadan yalnızca 2'sinin alıcı bulduğu belirtildi. Valilik için inşa ettirilen yazlık villa ise satışa dahil edilmedi. Bartın'ın dikkat çeken ve rağbetin yoğun olduğu tatil merkezi İnkumu'unda konumlanan villalar için istenen en düşük bedel 1 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!


Geri Dön