24 / 04 / 2024

Başakşehir Deprem Konutları'na 2 firma talip!

Başakşehir Deprem Konutları'na 2 firma talip!

Başakşehir Deprem Konutları olarak bilinen yeni ismiyle Bayındırlık Sitesi'ne 2 dev inşaat firması talip oldu. Peki Başakşehir Deprem Konutları ne zaman yıkılacak? İşte yanıtı...



Başakşehir Deprem Konutları na 2 firma talip!

Yeni ismiyle Bayındırlık Sitesi eski ismiyle Başakşehir Deprem Konutları, Bayındırlık Bakanlığı tarafından 7 Ağustos 1999 depreminden sonra hayata geçirilmişti. 810 konut ve 51 bloktan oluşan site 98 bin metrekare alana sahip. Sitedeki blokların kat yüksekliği ise 5. Başakşehir Deprem Konutları'nın birinci kısmı 2001 yılında, ikinci kısmı ise 2002 yılında teslim edilmişti. Dev sitede yaşam devam ediyor.

Başakşehir Deprem Konutları'nın dönüştürülmesi yıllardır gündemde ancak hiç bir firma sonuca ulaşamadı. 2015 yılının Temmuz ayında Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da duyurduğumuz KİPTAŞ ile Nas İnşaat'ın siteye verdiği teklif neticeye kavuşmadı. Nas İnşaat site sakinleriyle toplantı yapmış ve teklif vermişti. Ancak teklif yeterli bulunmadığından havada kaldı. 

Makro ile 24 Gayrimenkul talip oldu

Başakşehir Deprem Konutları'na yaklaşık 2 ay önce Makro İnşaat ve 1 ay önce de 24 Gayrimenkul talip oldu. Her iki firma da siteyi ziyaret ederek talip olduklarını açıkladı ve bilgi aldı. Ancak herhangi bir teklif henüz verilmedi.

150 kişilik komisyon kurulacak

Makro İnşaat ile 24 Gayrimenkul imar araştırması yaptıktan sonra site yönetimine teklif verip vermeyeceklerini açıklayacak. Teklif aşamasına gelindiğinde ise Başakşehir Deprem Konutları'ndaki kat maliklerinden oluşacak en az 100-150 kişilik komisyon tekliflerle ilgili değerlendirmeler yapacak. Bunun sonucunda da projenin başlayıp başlamayacağı kesinlik kazanacak.

 

Başakşehir Deprem Konutları na 2 firma talip!


Geri Dön