24 / 04 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda tamamlanacak!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda tamamlanacak!

İBB'nin bütçesinin olmadığı gerekçesiyle durdurduğu Metrokent-Kayaşehir metro projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu; metro hattının 18 ay sonra bitirileceğini açıkladı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bütçesinin olmadığı iddiasıyla durdurduğu Metrokent-Kayaşehir metro projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildi. 

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu; İBB'nin başladığı metro projesini daha sonra yarıda bıraktığını ve yapamayacağını yazılı olarak belirttiğini hatırlatarak, "18 ay sonra vatandaşlarımızla bu metroyu hep beraber kullanacağız" diye konuştu.

İBB; ŞEHİR HASTANESİNİN BAĞLANTI YOLLARI VE METRO PROJESİNİ BÜTÇESİ OLMADIĞI İDDİASIYLA YAPMADI

İBB; Türkiye'nin 3. büyük ve İstanbul'un en büyük hastanesi olarak inşa edilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin bağlantı yolları ile Metrokent-Kayaşehir metro projesini bütçesinin olmadığını gerekçe göstererek yapmayacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin yolları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmıştı. İstanbul'da şehir hastanesinin de güzergahında bulunduğu Başakşehir-Kayaşehir metro hattının yapımını da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu hatta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni entegre etmek için Metrokent ile Kayaşehir arasında metro yapımına başladı.

METROKENT-KAYAŞEHİR METRO HATTINDA 4 İSTASYON OLACAK…

Metrokent, Onurkent, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir 15. Bölge'den geçecek olan metro hattı, Kayaşehir Kent Merkezi'ndeki Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'na entegre edilecek. 

KARTOĞLU: ŞEHİR HASTANESİ'NİN ETRAFINDAKİ YOLLAR GİBİ METRO HATTI DA BAKANLIK TARAFINDAN YAPILACAK

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Metrokent-Kayaşehir metro projesinin Kayaşehir 15. Bölge durağında incelemelerde bulundu ve projenin detaylarını paylaştı. 

Kartoğlu; İBB'nin başladığı bu projeyi, daha sonra yarıda bıraktığını ve yapamayacağını yazılı olarak bildirdiğini anımsattı. 

Kartoğlu; vatandaşların isteği doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın devreye girdiğini, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin etrafındaki yollar gibi bu metro hattının da Bakanlık tarafından yapılacağını belirtti. 

"METRO HATTI 18 AY SONRA KULLANILACAK"

Yasin Kartoğlu, metronun yapım süresine ilişkin de bilgi aktardı. Durakları, Başakşehir Metrokent, Onurkent, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Kayaşehir 15. Bölge ile Kayaşehir Kent Meydanı olan projenin tamamlanma süresinin 18 ay olduğunu söyledi ve "18 ay sonra siz değerli komşularımızla birlikte bu metroyu hep beraber kullanacağız" diye konuştu. 

SABİHA GÖKÇEN-KAYNARCA METROSU VE BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU DA, BAKANLIK TARAFINDAN YAPILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapımı üstlenilen Sabiha Gökçen-Kaynarca Metrosu ve Bakırköy-Kirazlı Metrosu için 2015'ten bugüne kadar yaklaşık 2 milyon 412 bin 678 TL harcama yapıldı.

3 METRO HATTINI BAKANLIK YAPIYOR, İBB'DEN TEK KURUŞ KESİNTİ YAPILMADI

Sabiha Gökçen-Kaynarca Metro Hattı, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ve Başakşehir-Kayaşehir metro hattı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca İBB'den herhangi bir kesinti veya tahsilat yapılmadığı belirtildi. 

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılacak! 


Geri Dön