27 / 04 / 2024

Başakşehir Kent Meydanı'nda satışlar Mart'ta başlıyor!

Başakşehir Kent Meydanı'nda satışlar Mart'ta başlıyor!

İstanbul’un planlı ilk kent meydanı olacak olan Başakşehir Kent Meydanı, yaklaşık 800 milyon lira yatırım ile hayata geçirilirken, projedeki satışlar da mart ayında başlayacak.



İstanbul’un planlı ilk kent meydanı olacak olan Başakşehir Kent Meydanı, yaklaşık 800 milyon lira yatırım ile hayata geçirilirken, projedeki satışlar da mart ayında başlayacak. Taksim Meydanı’nın 2 katı büyüklüğünde olacak ve 372 bin metrekarelik rekreasyon alanı olan şehir parkının yanında inşa edilecek Kent Meydanı, kongre merkezi, nikah sarayı, spor alanları, 5 bin kişilik cami,dükkan ve mağazalardan oluşacak. Kent Meydanı’nda yer alan ‘Meydan Dükkanları’ adındaki bu mağazalar için 15 Mart’ta da ihale düzenlenecek. Emlak Konut GYO’nun gelir paylaşımı modeliyle Makro-Akyapı tarafından inşa edilen Meydan Dükkanları, 240 bin liradan başlayan muhammen bedeller ile satışa çıkacak. Meydan Dükkanları’na ön başvuru süreci 13 Mart’a kadar devam edecek. Açık artırma ise 15 Mart’ta yapılacak. Projenin lansmanı ile ilgili düzenlenen toplantıya Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Makro -Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan ve Akyapı Eş Başkanı Mahmut Asmalı katıldı. 


980 ön talep geldi


Meydan Dükkanları projesinin çok kıymetli bir lokasyonda olduğunu söyleyen Uyan “Meydan Dükkanları’nda 90 adet cadde dükkanı, 80 adet cadde mağaza, 102 adet teras dükkan ve 58 adet teras mağaza bulunuyor. Muhammen bedel metrekarede 4 bin 100 liradan başlıyor, ortalama 7 bin 200 liraya çıkıyor. Şu ana kadar 980 ön talep aldık” dedi. Emlak GYO’nun satışları hakkında bilgi veren Murat Kurum ise “10 bin konut satış hedefi vardı, 10 bin 32 bağımsız bölüm satışı ile yılı kapattık” dedi. Meydan Dükkanları hakkında da konuşan Kurum, böyle bir proje için daha önce lansman yapmadıklarını ancak, ciddi talep beklediklerini sözlerine ekledi.  


Star


Geri Dön