26 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi 2020'de açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi 2020'de açılacak!

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi hakkında açıklama yapan Vali Yerlikaya, "Başakşehir Şehir Hastanesi, 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Hastanenin 2020 yılının Haziran ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor" dedi. 



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaat alanında inceleme yaptı ve yetkililerden brifing aldı.

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatının 20 Ekim 2017 tarihinde başlandığını ifade eden Yerlikaya, hastanenin, Türkiye'nin 3. büyük ve İstanbul'un en büyük hastanesi olacak.

Başakşehir Şehir Hastanesi 2020 de açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor. Hastanenin 2 yılda yüzde 78'inin tamamlandı. Vali Yerlikaya, "Deprem dayanıklılığı açısından fevkalade güçlü bir yapı olarak karşımızda duruyor." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hastane 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olacak ve günde 23 bin 600 hastaya hizmet verecek. Yerlikaya, "Başakşehir Şehir Hastanesi Projesi, 2020 yılının Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Başakşehir Şehir Hastanesi 2020 de açılacak!

Yerlikaya, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ulaşım konusunda da bilgi verdi. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı; "Yapımı devam eden bir Şehir Hastanesi metro istasyonu var. Bu istasyonun uzunca bir zamandan beri yapılamadığı bilgisi verildi. Aynı zamanda Başakşehir şehirler arası yol ve otoban bağlantılarıyla ilgili yapılması gereken, aksayan bazı gelişmelerden bahsedildi. Valilikte pazartesi gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Belediyesi, Rönesans Yatırımlar Grubu, yol ve metro inşaatını yapan firmalarla oturacağız, koordinasyon ve eş güdüm gereken neler varsa onları masaya yatıracağız. İstanbullu hemşehrilerimizin bu güzel sağlık yatırımına zamanında ulaşım ağı ile sorunsuz bir şekilde hizmete kavuşması en büyük arzumuz"


Geri Dön