23 / 04 / 2024

Başakşehir'e havuzlu cami!

Başakşehir'e havuzlu cami!

Başakşehir’in Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi’nde modern konutların hayata geçirildiği Hoşdere mevkiinde yükselen bin 500 kişilik cami Ramazan ayında ibadete açılacak.



 

İstanbul’un yeni cazibe merkezi Başakşehir’de camiler de farklı konseptleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi’nde modern konutların hayata geçirildiği Hoşdere mevkiinde inşa edilen Hayatpark Camii de bunlardan biri.  

Kayapark’ta  3 tarafı sularla çevrili cami vatandaşlar tarafından “havuzlu cami” olarak anılırken yanına inşa edilen küçük şirin bina da kütüphane olarak hizmete açılacak. 2 bin 500 kişilik caminin Ramazan ayında ibadete açılacağı açıklandı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 2009 yılında kurulan ilçenin 10 mahallesinde toplam 23 cami ve 4 cem evibulunduğunu belirterek, “Halkımızın gelenek, görenek ve inançlarını yaşaması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Her yıl ramazan ayı başlamadan  önce ibadethanelerimizin temizlik ve bakımlarını yapıyoruz.” diye konuştu.

Başakşehir’de Hayatpark Camii ile birlikte toplam 4 cami inşaatının devam ettiğini söyleyen Başkan Kartoğlu, “Camiler minareleriyle şehirlerin imzasıdır.  İslam tarihi boyunca şehirler cami merkezli planlanmıştır. Dolayısıyla, camiler şehrin merkezini belirler, şehir caminin etrafında şekillenir. Çevresinde yaşanan şehir hayatı, caminin bir devamı olarak gelişir. Bölgemizde önemli yatırımları olan Emlak Konut, okul, kreş, ve sağlık tesislerinin yanı sıra 4 tane cami inşa ettirdi. Hayatpark Camii de bunlardan biridir. Emlakkonut Yatırım GYO A.Ş.’ye bölgemize kazandırdıkları eserlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


Geri Dön