19 / 04 / 2024

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.



Başakşehir Belediyesi, daha güzel ve yaşanabilir bir Başakşehir için ilçeye kazandırdığı projelere bir yenisini daha ekliyor. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, modern ve nitelikli konut projelerinin yanı sıra ortak yaşam alanlarıyla İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir’in ikinci kent meydanı için geri sayım başladı.

Toplam 18 bin metrekare alana sahip 

Başakşehir 4. Etap’ta yer alan Fatih Terim Stadyumu ile Sular Vadisi girişi arasındaki kent meydanında çalışmaların büyük kısmı tamamlandı. Toplam 18 bin 90 metrekarelik kent meydanının 980 metrekarelik bölümü yeşil alana ayrıldı. Yeşil alanlardaki peyzaj çalışmalarının aralıksız sürdüğü meydanda, 12 bin 130 metrekarelik yürüyüş yolu bulunuyor. 

Altyapı çalışmaları ‘kazısız’ yapılacak 

Fatih Terim Stadyumu ile Sular Vadisi’ni birbirine bağlayacak olan kent meydanına ayrıca yeraltı kanalları döşendi. Bu sayede daha sonra yapılacak muhtemel elektrik, fiberoptik gibi altyapı çalışmaları kazı yapılmadan gerçekleştirilecek. Böylece Başakşehirlilerin meydanı kesintisiz bir şekilde kullanması da sağlanmış olacak.

Esnaf yeni dükkânlarına taşındı 

Başakşehir Meydan bölgesinde market, pastane, eczane gibi 19 ticari dükkân da faaliyete geçti. Yıkılan eski çarşıda faaliyet gösteren esnaf, yeni dükkânlarına taşınarak Başakşehirlilere hizmet veriyot.

“Her yeni proje yeni komşular, yeni dostluklar demek”  

Kent meydanındaki çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde denetleyenBaşakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Çalışmalarımız tamamlandığında Başakşehir, yeni ve modern bir meydana daha kavuşmuş olacak. İnanıyorum ki bu meydan, komşuluk ilişkilerimizin bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Her yeni proje gibi yeni kent meydanımızın da yeni komşulara, yeni dostluklara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Geri Dön