28 / 03 / 2024

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e teşvik müjdesi!

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e teşvik müjdesi!

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü yaptığı açıklamada "Toplantı çok olumlu geçti. Başbakanımız İzmir'e geleceğini ve teşvik sorunu ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi" dedi




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  İzmir  Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, önceki gün ziyaret ettikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Ülkü, Başbakan'ın teşvik sorunu ile ilgili de müjde verdiğini belirtti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile birlikte aynı heyette bulunan İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek "Başbakanımız İzmir'e geleceğini ve kentimizin en önemli sorunlarından olan teşvik sorunu ile ilgili önemli çalışmalar içerisinde olduklarının müjdesini verdi." dedi.

Ankara'da başbakanlık merkez binasında gerçekleştirilen görüşmede Başbakan Davutoğlu'na bugüne kadar gerçekleşen MÜSİAD faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini ve Yeni Türkiye'nin hedefleri içerisinde MÜSİAD'ın yapacağı katkıları ifade ettiklerini söyleyen MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, görüşmenin çok verimli geçtiğini söyledi.


Neler istediler?

Başbakan Davutoğlu'na ilettikleri sorunları sıralayan Ülkü şunları söyledi: "İzmir-Ankara yol bağlantısını, Kemalpaşa giriş-çıkışını dile getirdik. Buralarda oluşan trafik probleminin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirttik. Mevcutta bulunan Torbalı'dan Kemalpaşa'ya yapılmış olan bölünmüş yolun,  Ankara  asfaltı ile bağlantısının yapılmasını, ulaşım altyapısı adına 500'ün üzerinde firma bulunan bu bölgede altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledik. Kemalpaşa bölgesinin önemine değinerek önceki dönemlerde dile getirilen 3 milyon metrekarelik lojistik merkezin bölge ekonomisi için önemine değindik. Bütün bunların da bu yeni akslarla gelişebileceğini vurguladık. 

Ara eleman için destek istedik. Şehrimizin gelişmesi ve ara eleman ihtiyacının giderilmesi adına OSB'lerde meslek okulu, teknik liselerin kurulmasına devam edilmesini, teşviklerin bu bağlamda arttırılmasını talep ettik.


"İş güvenliği hakkında görüş vereceğiz"

Ümit Ülkü, Başbakan Davutoğlu ile yapılan görüşmede Şişli'deki asansör kazasıyla tekrar gündeme gelen iş güvenliği konusunda hükümet tarafından hazırlanacak olan eylem planı için MÜSİAD'ın da görüş vereceğini belirtti. Ülkü, hazırlanacak olan eylem planı için İzmir MÜSİAD olarak da görüş belirteceklerini söyledi.




Yeni Asır


Geri Dön