27 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Ergene'yi 3,2 katrilyona temizleyeceğiz!

Başbakan Erdoğan: Ergene'yi 3,2 katrilyona temizleyeceğiz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trakya Gelişim Projesi için 10 katrilyon liranın tahsis edildiğinin, sadece Ergene'nin bundan alacağı payın ise 3,2 katrilyon olacağını ifade etti...




Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri döneminde Türkiye'nin önemli bir mesafe katettiğini söyledi.


En önemli adımlardan birinin de "Trakya Gelişim Projesi" olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:


"Bizim için en önemli adımlardan bir tanesi, Trakya Gelişim Projesi. Sadece Ergene'nin bundan alacağı nasip, 3,2 katrilyon. Ergene havzasında siz yaşıyorsunuz. Buradaki pislikleri siz biliyorsunuz. Peki bu kadar CHP'li belediye var. Bunlar bugüne kadar, buralarda kolektör, arıtma tesisi gibi böyle bir şey niye yapmadılar? Neden? Yani benim Ergene'ye komşu olan tüm vatandaşlarım, bu pisliği, bu pis kokuları koklamaya mecbur mu? İşte talimatı 2011'e verdik. Şimdi bunu Devlet Su İşleri olarak alıyoruz ve Trakya Gelişim Projesi'yle tüm Trakya'ya 10 katrilyon tahsis ettik. Ergene'yi Devlet Su İşleri, inşallah temizliyor. Çalışmalar başladı. Burada arıtma tesisleriyle, kolektörlerle, aynı zamanda çevreyi de gayet yeşil, gezinilebilen mesire yerleri haline getireceğiz. Böylece Ergene Ovası, arıtılmış, tertemiz sularla, inşallah sulama imkanına da kavuşacak. Bereketlenecek topraklar. Artık buralar çeltik, daha farklı hale gelecek. Daha bereketli hale gelecek."


Başbakan Erdoğan'ın Uzunköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingine eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu katıldı.  


AA


Geri Dön