20 / 04 / 2024

Başbakan, Rize havaalanı için vekillerden rapor istedi!

Başbakan, Rize havaalanı için vekillerden rapor istedi!

Başbakan, Rize'ye yapılması düşünülen havaalanı için AK Partili vekillerden rapor istedi. Dün gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Erdoğan'ın konuyu enine boyuna kendilerine sorduğunu ifade etti.



Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize'ye yapılması düşünülen havaalanı için AK Partili vekillerden rapor istedi. Dün gazete çilerle bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Erdoğan'ın konuyu enine boyuna kendilerine sorduğunu ifade etti.
Karal, "Özellikle Ayder ziyareti esnasında çok sayıda turistin orada bulunuyor olması bizi destekledi. Bu turizm yatırımları ve turizmin geleceği konusunda görüşler bildiri lirken havaalanı konusu da gündeme gel di. Bizler de konunun hassasiyetini dile getirdik. Gelişen turizmle birlikte altyapının tam olabilmesi için havaalanının gerekliliğini Sayın Başbakan'ımıza ilettik." dedi. Başbakan Erdoğan'ın, havaalanının rantabl ve ekonomik olup olmayacağı hususunda rapor hazırlanması talimatını verdiğini belirtti. AK Partili vekil şöyle devam etti: "Bizden Trabzon Havalimanı'nı kullanan Rizeli ve Artvinli yolcu sayısı hakkında oransal bir çalışma yapmamızı istedi. Bu hususlarda çalışma yaparak neticesini bir rapor ile Sayın Başbakan'ımıza sunacağız. 'Başbakan, Rize'ye havaalanına karşıdır.' şeklindeki söylemler yanlıştır. Sayın Başbakan'ımız şu anda böyle bir yatırımın yapılacağını söylememiştir. Ancak yapı lan çalışma sonucunda karar verilecektir." Rize'de Rize Yatırım AŞ tarafından yapılması planlanan Ticaret Merkezi'nin yeri için süren tartışmalara da değinen Hasan Karal, Başbakan Erdoğan'ın Rize Yatırım AS üyeleri ile yaptığı toplantıda tartışmala ra noktayı koyduğunu söyledi. Başbakan'ın başkanlığındaki toplantıya Rize Yatı nm AŞ'nin tüm üyelerinin katıldığını ifade eden Karal, toplantıda bu merkezin Atatürk Stadyumu'nun olduğu alanda yapılması konusunda kararlılığın ortaya konulduğunu kaydetti. Karal, "Başbakan'ımız bu merkezin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesi, kesinlikle gecikmemesi ve bir an önce adım atılması konusunda ısrarı oldu. Kendileri de konuyla ilgili olarak çalışmaya başladıklarını söylediler." diye konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize temaslarında, Ayder Yaylası'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, işadamlarını buraya yatırım yapmaya çağırmıştı.


Zaman

Geri Dön