26 / 04 / 2024

Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Gayrimenkuller için ödemesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki, başka şehirdeki emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?



Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Mart ayı itibarıyla ilk taksit ödemeleri başlayan vergi için son gün ise 31 Mayıs.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki başka şehirdeki gayrimenkulün emlak vergisi nasıl ve nereye ödeniyor?


Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme yolu..

Arsa, arazi veya konut gibi taşınmazların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


İkinci taksitlerinin Kasım ayında ödeneceği emlak vergisini kimler ödemeyecek?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile: Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Şehit yakınları; Dul ve yetimler ile Gaziler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi oranları..

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?


Geri Dön