28 / 03 / 2024

Basmane Semt Merkezi ne olacak?

Basmane Semt Merkezi ne olacak?

Konak Belediyesi, 10 yıldır Basmane Semt Merkezi adı altında hizmet verdiği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait iki katlı tarihi binayı kamulaştırmak istedi. Binanın boşaltılması istenince, Konak Belediyesi hizmetin sürdürülmesi için dava aç




Nebahat Tabak isimli hayırsever tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanan iki katlı tarihi yapı, Konak Belediyesi tarafından 10 yıllığına kiralanıp, restore edildi. Semt kadınlarına meslek edindirmek için kurslar düzenlenen, ülkelerindeki iç savaşlardan kaçan göçmen ve mültecilere yardım için organizasyonlar yapılan Basmane Nebahat Tabak Semt Merkezi'nin 10 yıllık kira süresi doldu. Konak Belediyesi, 10 yıl önce 390 bin TL masrafla yeniden hayata döndürdüğü Basmane Nebahat Tabak Semt Merkezi binasını, bedelini ödeyip kamulaştırmak istedi. Belediyeye ait Kadın Müzesi'nin de bulunduğu bölgede, semt merkezinin yanındaki şahsa ait arsayı satın alan, burayı bir kompleks haline getirmek isteyen Konak Belediyesi'nin kamulaştırma teklifine Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu sıcak bakmadı.  Sosyal Hizmetier'in, binanın kendilerine teslim edilmesini istemesi üzerine Konak Belediyesi dava açtı. 

Semt merkezinin bulunduğu alanın imar planlarında belediye hizmet binası alanı olduğunu dile Konak Belediyesi yetkilileri, hizmetin devamı için kararlı olduklarını belirtti. 

Semt Merkezi'nin bugüne kadar bu bölgede yaşayan dar gelirli yüzlerce kadını meslek sahibi yaptığını dile getiren bölge halkı, " Sadece bize değil, bölgedeki fakirlere göçmenlere, savaştan kaçan mültecilere, çocuklara kadar yediden yetmişe herkesin faydalandığı bir merkez. Eğer belediye bu tarihi yapıyı alıp restore etmeseydi, bugün bu bina ayakta kalmayacaktı. Semt merkezi semtimizin çehresini değiştiren ve sosyal açıdan çok önemli bir mekan. Bölgede daha önce Sosyal Hizmetier'e bağışlanan diğer tarihi bir yapı bugün çökme noktasına geldi. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bu konuda semt halkı olarak anlayış bekliyoruz" dedi.


Haber Ekspres


Geri Dön