26 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Mimaroba'yı teleferikle TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacağız!

Hasan Akgün: Mimaroba'yı teleferikle TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacağız!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, "Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz. Mimaroba'yı teleferikle TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacak projelerimizi hazırladık " dedi.



MİMAROBA'DAKİ Kent Plus Sitesi'nin sakinleriyle kahvaltıda buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri anlattı. Biiyükçekmece'de 5 adet yat limanı olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Akgün, "Yat limanlarının direkleri dikildiğinde Bliyükçekmeceli gençlerimiz için çok önemli bir istihdam kaynağı meydana getirilmiş olacak. Ayrıca Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak. Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz" şeklinde konuştu. 


SAYI DAHA DA ARTACAK

 Mimarsinan sahili projesinin 2014 yılı içerisinde biteceğini söyleyen Dr. Akgün, Kumburgaz'daki kentsel dönüşümle birlikte buradaki sahilin de yeni bir çehreye kavuşacağını müjdeledi. Başkan Akgün, yıllardır Bliyükçekmeceli vatandaşların kalkması için mücadele ettiği beton santrallerinin kalkacağını müjdeledi. Aygün, şu anda kabası bitme aşamasına gelen Büyükçekmece Marina, sahil projeleri ve üniversiteyle birlikte Büylikçekmece'nin turizm şehrine dönüşeceğini söyledi. 


AVRUPA'DA BİLE EŞİ YOK W MİMAROBA'DA

 gerçekleştirilecek w projelerin ardından bölgedeki gayri' menkullerin değerinin bir anda artacağını vurgulayan Akgün, Mimarobalılar'a uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Akgün, "Türkiye'nin en büyük kesintisiz mahalle parkının tamamlanmasının ardından, Mimaroba'yı teleferikle TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacağız. Avrupa'da bile eşine ender rastlanan bir sahil şeridi planlıyoruz" dedi. 


DEVASA GEMİLER DEMİR ATACAK

 Hizmetlerin bununla sınırlı kalmayacağını belirten Hasan Akgün, "Yarım kalan ve şu anda bitme aşamasına gelen Büyükçekmece Marina'yı bitireceğiz. Buraya devasa gemiler yanaşacak. Adeta Büyükçekmece yeniden canlanacak. Mimarsinan sahil projemizi daha da uzatacağız. Bü yükçekmeceli vatandaşlarımız sahili baştan başa gezebilecekler" dedi. 


Akşam / ERCAN ÖZTÜRK


Geri Dön