19 / 04 / 2024

Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin imar sorunuyla ilgili talimatları verdi!

Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin imar sorunuyla ilgili talimatları verdi!

Büyükçekmece Şehirciliğin doktoru Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'yi havadan denetledi. Fotoğraflar çekerek sorunları tespit eden Akgün, imar sorunları ile ilgili yardımcılarına talimatlar verdi



Büyükçekmece Şehirciliğin doktoru Büyükçekmece Belediye Başkam Dr. Hasan Akgün, helikopter ile havalanarak Büyükçekmece'nin havadan görüntüsünü inceledi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeleri Büyükçekmece'nin siluetini bozmadan, estetik bir yapı ile tamamlamayı hedefleyen Akgün, eline fotoğraf makinesini alarak Büyükçekmece'nin hava fotoğraflarını çekti. 


Belediye Sarayı'nı inceledi 

Büyükçekmece Merkezi'nin yanı sıra sonradan bağlanan mahallelerde de detaylı bir inceleme yapan Akgün, özellikle kıyı şeridindeki yapılaşmayı ve göl havzasını denetledi. 


Kıyı kenar kanununa uymayan yapıları belirleyerek fotoğraflarını çeken Akgün, imar planlarına muhalefet edilen binaları da tespit etti. Helikopter turunda kendisine eşlik eden İmar ve Şehircilik Müdürü Erdem Sunaçoğlu'na talimatlar veren Akgün, Büyükçekmecelilerin Yeni Evi olarak planlanan Belediye Sarayı'nda gelinen son aşamayı da inceledi. 


Büyükçekmece'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyleyen Akgün, "Bizim şehircilik anlayışmıızda önceliğimiz asla rant olmadı. Şehirleşmeyi, geleceğimize miras bırakacağımız bir eser gibi, sanatçı hassasiyetiyle yapıyoruz. Bu anlayış, çocuklarımıza güzel bir Büyükçekmece bırakmamızı sağlayacak. Rant uğruna kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Zaman zaman yapacağımız denetimler ile bu yapıların tespitini yaparak, gerekli işlemleri başlayacağız" dedi. 

İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön