29 / 03 / 2024

Hasan Akgün: Büyük depreme böyle hazırlanmaz!

Hasan Akgün: Büyük depreme böyle hazırlanmaz!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB Meclisi'ne seslendi. Akgün, "Büyükçekmece, Silivri ve Küçükçekmece önlerinden geçen çanakta bildiğimiz yerde bu deprem vuku bulacak ve İstanbul’u derinden sarsacaktır. Buna hazırlıklı olmalıyız" dedi.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne deprem ve şehrin yenilenmesiyle ilgili olarak geç kalınması sebebiyle tepki gösterdi. 

Gazete Damga'da yer alan habere göre; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her ne hikmetse şehrin yenilenmesiyle ilgili planları yapmak yerine horoz kavgası yapıyorlar iki yıldan beri. İstanbul halkına hiçbir şey yapmadılar. Halk da bunun hesabını soracaktır" diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seslenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her ne hikmetse şehrin yenilenmesiyle ilgili planları yapmak yerine horoz kavgası yapıyorlar iki yıldan beri. İstanbul halkına hiçbir şey yapmadılar. Halk da bunun hesabını soracaktır. Büyükşehir Meclisi’ni her geçen gün göreve çağırıyoruz. İstanbul’un yenilenmesi gereken yerlerdeki planları bir an önce çıkartın diyoruz. İstanbul meclisini halk İstanbul’a hizmet yapsınlar diye seçtiler. Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak biz daha önce kendi yapmış olduğumuz planlarla emin adımlarla şehrimizi depreme hazırlamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın can ve mal kaybını en asgariye indirmek için var gücümüzle canla başla çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Büyük depreme böyle hazırlanmaz

Tepecik’te gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akgün, “Büyükçekmece, Silivri ve Küçükçekmece önlerinden geçen çanakta bildiğimiz yerde bu deprem vuku bulacak ve İstanbul’u derinden sarsacaktır. Buna hazırlıklı olmalıyız. Örneğin Kumburgaz çok tehlikeli. Tepecik’te plan hiç yok. Bu kafalarla İstanbul depreme hazırlanamaz. Tepecik bizim için önemli çünkü eski bir köy yerleşim merkezi. Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun müddet planları yapılmamış. Bulunduğumuz yerin planlarını 8 sene önce devreye sokmuştuk. Tepecik köy merkezinin planlarını 25 sene sonra ilk defa yapmaya başladık Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükşehir ekipleriyle beraber. Dolayısıyla bulunduğumuz yer hassas bir yer. Binaların çoğu kaçak, ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Tamamının yıkılıp kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi lazım. Can ve mal tehlikesini ortadan kaldırmamız lazım” diye konuştu. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan korkutan deprem uyarısı!


Geri Dön