25 / 04 / 2024

Hasan Akgün ihale davasıyla ilgili iddiaları yalanladı!

 Hasan Akgün ihale davasıyla ilgili iddiaları yalanladı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece yat limanı ihalesiyle ilgili ifade verdi. Meclisteki sözlerini yalanlayan Akgün, ihaleyi bir Alman firmaya verdiğini söyleyerek “Reddediyorum, rapor siyasi” dedi.



Büyükçekmece Yat Limanı ihalesine fesat karıştırdığı için hakkında dava açılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, geçtiğimiz çarşamba günü hakim karşısına çıktı. Büyükçekmece 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade veren  Akgün, bütün suçu çalışanlarına, AK Parti ve medyaya attı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; David ve Mustafa Arslan kardeşlerin ailesiyle ilişkileri ortaya çıkmasına rağmen Akgün,  bunları yalanladı. Akgün, Yat Limanı ihalesini alan Musafa ve David Arslan’ın kardeşi Alaattin Akgün’le bağlantısı ve bu iki Alman firmasının adreslerinin aynı olmasıyla ilgili sorulara şu yanıtı verdi:  “Söz konusu ihale ve işlem süresinin uzunluğu, bu süreç içerisinde benim hukuken bulunma durumum olmamasına nedeniyle açıklama yapmam mümkün değildir. Şirket adresinin kardeşim Alaattin Akgün’e ait olduğu iddialarını da kesinlikle kabul etmiyorum. Düzenlenen rapor siyasidir.” 

Akgün, ihaleyi alan firma yetkilileriyle ailesinin ilişkisini mahkemede yalanlasa da belediye meclisindeki konuşmasında kendini ele verdi.  Akgün “İhaleyi duyan bir Alman firması Türkiye’de şirket kurmadan ihaleye giremez. Büyükçekmece yat limanına talip oluyorlar. Tabii bunu sonradan öğreniyoruz. Bu şirketin adres gösterdiği yerde kardeşim Alaattin Akgün’ün ofisi var. İşlemler hızlansın diye orayı adres gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Yat limanı ihalesini alan Arslan kardeşlerin yargılandığı Dortmund Savcılığı’ndaki dava dosyasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, şirketin sahibi Obermann’a yazdığı mektup da girdi. 28 Temmuz 2003 tarihli “Başkanlık Özel” başlığıyla yazılan mektupta Akgün’ün Obermann’a daha ihaleye çıkmadan 2 yıl önce marina projesini kazanacağıyla ilgili teminat verdiği görülüyordu. Türkiye’ye gönderilen bu belgeler Akgün’ün yargılandığı dava dosyasına girmiş oldu. 


Geri Dön