28 / 03 / 2024

Başvurana 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında ödenecek! Aile desteğinin kapsamı genişletildi..

Başvurana 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında ödenecek! Aile desteğinin kapsamı genişletildi..

İhtiyaç sahibi aileler adına geliştirilen Aile Destek Programı'nın kapsamı daha da genişledi. Aile ve Destek Programı’nın kapsamı genişletildiği üzere, Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi aileler adına hayata geçirilen Aile Destek Programı'na çalışan ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini açıkladı.



Yapılacak destek kapsamında ailelere aylık olarak 450-600 TL arasındaki ödenecek tutar, yıllık olarak bakıldığında toplamda 5.400-7.200 lira arasında ödemeyi bulmuş olacak. Destek ödemesinin ilk kez cuma günü yapılacağı programa başvuruların adresi ise  e-Devlet. İşte Aile Destek Programı'yla ilgili detaylar...


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Deya Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor. Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek. Çalışanlarımız: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecektir. Emeklilerimiz: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; SSK emeklileri BAĞKUR emeklileri Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecektir. Ayrıca Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e" ifadelerini paylaştı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön