28 / 03 / 2024

Batışehir’de 5 saatte 150 milyon TL’lik satış!

Batışehir’de 5 saatte 150 milyon TL’lik satış!

Firma: Ege Yapı Group, Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama

Proje: Batışehir

“ Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım " projesi seçilen Batışehir’in alışveriş caddesinde bulunan dükkan ve mağazalarının ihalesinde 5 saat içerisinde 150 Milyon TL’lik satış gerçekleştirildi.



Açık arttırma usülü ile gerçekleştirilen ihalede, 121 adet ticari alandan 80 dükkan ve mağaza çıkış fiyatlarından ortalama %30 değer artışı ile 600 bin TL ve 7 milyon 170 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldı.


İhale sürecinde gösterilen yoğun talep ile birlikte metrekare birim fiyatı 75 bin TL’ye varan rakamlar üzerinden satılan ve on binlerce kişiye hizmet edecek ticari alanlardan geriye kalan 40 adet dükkanın  Batışehir  satış ofisi üzerinden kiralama ve satış işlemleri devam edecek.


Emlak Konut ve  TOKİ  güvencesiyle, EgeYapı Group ve EPP tarafından İstanbul Bağcılar’da hayata Batışehir projesinin alışveriş caddesi BatıCadde’de bulunan ticari alanların açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihalesinde 5 saat gibi kısa bir süre içerisinde 150 milyon TL’lik bir ciro ile büyük bir başarıya imza atıldı.


Ön talep aşamasında yoğun başvurunun gerçekleştirdiği ihalede 600 bin TL ve 7 milyon 170 bin TL satış bedelleri üzerinden 9 m² ile 2 bin 200 m² arasında değişen 80 ticari ünitenin satışı gerçekleştirildi.


İhaleye gösterilen yoğun ilgi sonucunda ticari alanlarda ihale çıkış fiyatları üzerinden ortalama yüzde 30 değer artışı görüldü. Muhammen bedellerin 5 katına varan fiyatlarla satışlar gerçekleştirildi. İhale öncesinde en uygun fiyata sahip olan 166 bin TL değerindeki dükkan, açık artırma sürecinde 696.000 TL’ ye yatırımcılar tarafından satın alındı. 


Her gün önünden yaklaşık 300 bin araç ve 1 milyon insanın geçtiği, yaklaşık 1 km uzunluğundaki BatıCadde’de kalan 40 adet dükkanın Batışehir satış ofisi üzerinden ulusal ve uluslararası zincirlere kiralama ve satışı devam edecek.





5 saatte rekor satışlara imza atan BatıCadde’de 40 dükkanın satış ve kiralamaları devam ediyor!


BatıCadde’de bulunan ticari alanların ihalesinde kısa bir süre içerisinde rekor satış oranlarına imza attıklarını söyleyen EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı ihalede elde ettikleri başarı hakkında şunları söyledi: ‘’Gayrimenkul sektöründe 35 yıllık bilgi birikim ve deneyimimiz ile Avrupa’nın en iyi karma kullanımlı projesi Batışehir’i hayata geçirdik. 3 bin 266 konutun yer aldığı, Doğa Koleji’nin eğitim verdiği, Four Points by Sheraton’ın faaliyet gösterdiği Batışehir’de on binlerce kişinin ihtiyacını karşılamaya yönelik cafelerden restoranlara, bankalardan marketlere birçok mağaza ve dükkan bulunuyor. Yaklaşık 1 km uzunluğa sahip alışveriş caddesi BatıCadde’deki 121 ticari alandan 80’inin satışı , ortalama %30 değer artışıyla açık artırma usulüyle gerçekleştirdiğimiz ihalede tamamlandı. 


Ön talep aşamasında yatırımcılar tarafından gösterilen yoğun ilginin ihale sürecinde de devam etmesi nedeniyle bazı mağaza ve dükkanların muhammen bedellerinin beş katı üzerinden satışını gerçekleştirdik. BatıCadde projesinde, yatırımın geri dönüş süresinin oldukça kısa olacağına inanıyorum. BatıCadde’ye gösterilen yoğun ilgi için tüm kamuoyuna Ege Yapı Group olarak teşekkür ederiz.  

Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlamasını ve on binlerce kişinin ihtiyacını karşılamasını ön gördüğümüz; benzersiz lokasyonu, tüketicilere sunduğu sosyal imkanlar ve her ihtiyacı karşılamaya yönelik zengin marka karması ile oluşturulan ticari alanlardan 40 adet dükkan ve mağazanın satış ve kiralamaları Batışehir satış ofisi üzerinden devam edecek’’ dedi.



projeye sor



Geri Dön