20 / 04 / 2024

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm geliyor!

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm geliyor!

İluh deresinde köklü ıslah çalışmasının yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyetin Batman’a geleceğini belirten Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Bu dere kentsel dönüşüm programına alınabilir” dedi.





Hastalıkların mikrop yuvası olarak bilinen İluh deresine köklü ıslah çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir proje hazırlığında olduklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Yakında Ankara’dan gelecek bir heyet İluh deresine köklü ıslah için bir dizi çalışma yapacak” dedi.


“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROGRAMINA ALINABİLİR”

8 Mahalleden geçen ve yaklaşık 100 bin kişinin sağlığını tehdit eden İluh deresinde köklü ıslah çalışmasının yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyetin Batman’a geleceğini belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Bu dere kentsel dönüşüm programına alınabilir” diye konuştu. Dere kenarındaki bazı evlerin istimlak çalışmalarının da yapılabileceğini anımsatan Başkan Vekili Aksoy, “Tek hedefimiz bu dereye köklü çözüm bulmaktır. İluh deresinin Eskişehir-Porsuk deresine dönüşmemesi için hiç bir neden yok. Derenin etrafına modern katlı binalar, kazandırıp o eski bölgeyi cazibe merkezi haline getirebiliriz. Mayıs ayına kadar şehrin bir çok bölgesinde yeni projelerimiz kendini gösterecektir” diye konuştu.


Batman Çağdaş


Geri Dön