29 / 03 / 2024

Batman yeni hastanesi için gün sayıyor!

Batman yeni hastanesi için gün sayıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman'da 90 bin metrekare alanda inşası tamamlanan 810 yatak kapasiteli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış için gün sayıyor.



Sağlık Bakanlığınca Batman'da 810 yatak kapasiteli ve 90 bin metrekare alanda yapılan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi 170 poliklinik, 18 ameliyathane, 130 yoğun bakım yatağı ve 2 bin 500 personel ile yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, Sağlık Bakanlığınca Batman'da otel konseptinde modern Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında sona gelindiğini belirten Pamukçu, gelecek günlerde hasta kabulüne başlanacağını aktardı.

Batman yeni hastanesi için gün sayıyor!

"Hastane modern bir binada, otel konseptinde, insanların geldiğinde hizmetlerini rahat alabileceği şekilde planlandı. Bu çerçevede daha önce Batman'da olmayan 3. basamak sağlık hizmetleri verilmiş olacak." diyen Pamukçu, gelecek yıl da hastanede onkoloji tanı tedavi merkezi, immün ve yanık ünitelerinin hizmete gireceğini söyledi.

 Batman yeni hastanesi için gün sayıyor!

Hastanede, vatandaşların tek ve çift kişilik odalarda VIP hizmet alacağının altını çizen Pamukçu, devletin Batman'a yaptığı sağlık yatırımları kapsamında Sason ve Kozluk ilçelerinde de tamamlanan sağlık komplekslerinin yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını aktardı.

Sağlık turizmi artacak 

Sağlık yatırımlarının vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti vermesinin yanında sağlık turizmini de artıracağını vurgulayan Pamukçu, şu şekilde konuştu:

"Batman çevre illere de hizmet veriyor. Yeni yapılan yatırımlarla özellikli hizmetlerin daha fazla gelmesi ve yan dal uzmanlarının artmasıyla beraber hem sevklerimizi minimize etmiş olacağız hem de ilimizde sağlık turizmi potansiyelinin hayata geçirilmesi anlamındaki tüm üniteler kurulmuş olacak. Bu hizmetlerimiz sağlık çalışanlarımızın verdiği emeklerle vatandaşımızın memnuniyetine neden olacaktır."

"Batman için büyük bir ihtiyaçtı"  

Batman sakinlerinden Mehmet Karadaban da kentte büyük bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu ve yeni hastanenin bu ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Batman'ın hızlı gelişen bir kent olduğunu belirten Karadaban, "Yeni hastaneden sonra inşallah bir sonraki adım olarak tıp fakültesini bekliyoruz." dedi.

Bir diğer vatandaş Tahsin Taslı ise yeni hastanenin çok güzel olduğunu söyleyerek "Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Batman için büyük bir ihtiyaçtı. Batmanımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

 


Geri Dön