26 / 04 / 2024

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 



Batman merkez Çamlıtepe Mahallesi Rihan Caddesi 50 numaralı parsel üzerinde yer alan ve kaçak olduğu sebebiyle yapımı durdurulan 9 katlı binanın yıkımı Belediye tarafından yapıldı. 

Sabah'tan Necdet Çakır'ın haberine göre; çevrede alınan güvenlik tedbirlerinden sonra Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler söz konusu yapının yıkımında hazır bulundu. Kaçak yapılan inşaatların mevzuat gereği yıkımlarının sürdüğünü dile getiren Belediye yetkilileri, izinsiz yapılara asla müsaade edilmeyeceğini, kaçak ve ruhsatsız yapılar ile ilgili sürekli denetleme yapıldığını belirterek, "Kentimizde sağlıklı ve güvenli yapılaşma oluşturmak amacıyla kaçak yapılara karşı denetimlerimiz kararlı ve tavizsiz şekilde edecek, Belediyemiz asla kaçak yapılara müsaade etmeyecektir" şeklinde konuştu. 

KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Diğer yandan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin daha önce yaptığı açıklamada, Batman'da kaçak yapıların legal hale getirilmesi için vatandaşların dolandırıldığını duyduklarını açıklamıştı. Kaçak yapılaşma ile yapılan mücadele kapsamında birçok vatandaş yeni konutları için ruhsatlandırmayı tercih etti. 

Son 7 ayda Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 145 yeni yapı ruhsatı, 75 tadilat ruhsatı, 46 isim değişikliği ruhsatı, 2 istinat duvarı ruhsatı, 1 yeniden yapı ruhsatı ile 1 ek bina ruhsatı olmak üzere 270 mimari, statik, iskele, elektrik ve mekanik projeleri inceleyerek yapı ruhsatlarını onayladı.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!


Geri Dön